Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sušenky pro děti musel prodejce stáhnout z trhu. Jedna ze šarží byla závadná

Některé dětské sušenky Sunar srdíčka s příchutí jahoda musely být staženy z trhu v Česku a na Slovensku. Jedna z šarží, která se dostala do prodeje, může mít v případě konzumace nežádoucí dopad na zdraví konzumentů. Lidé, kteří mají tato konkrétní balení doma, je mohou vrátit na prodejnách, kde je zakoupili.

Informace o závadném zboží zveřejnila společnost Lidl a Hero Czech s.r.o.. Jedná se o výrobek Sunar srdíčka s příchutí jahoda s minimální trvanlivostí do 16. února 2023. Číslo vadné šarže je L204700731. „V jedné z šarží tohoto výrobku bylo podle předběžných analýz nalezeno množství Ochratoxinu A, které přesahuje zákonem stanovený limit,“ uvedla společnost Hero Czech v prohlášení. Ostatní výrobky nejsou podle společností opatřením nijak dotčeny.

Ochratoxin A patří do skupiny mykotoxinů, látek, které jsou produkované zejména plísněmi. V případě konzumace mohou mít nežádoucí vliv na lidské zdraví. Společnost celou událost prověřuje. „Jelikož jsou výrobky vyráběny dle nejpřísnějších požadavků na kojeneckou výživu, zahájili jsme veškerá šetření, jak ve výrobním závodě, tak v našich laboratořích v Čechách, abychom danou informaci ověřili a na základě nových výsledků učinili příslušná opatření,“ stojí dále v prohlášení. 

Produkt obě společnosti stáhly z prodeje jak v České republice, tak na Slovensku. „Pokud máte uvedený výrobek doma, můžete jej vrátit na prodejnu (ideálně s dokladem o zaplacení) nebo se obrátit na naši bezplatnou info linku pro Českou republiku 800 201 102, pro Slovensko 0800 606 005, kde s vámi bude společně proces kompenzace vyřešen,“ uzavřela společnost s tím, že se všem zákazníkům omlouvá.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky sušenky, výrobky, prodej, Sunar, srdíčka, Lidl, Hero Czech, Česko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sušenky pro děti musel prodejce stáhnout z trhu. Jedna ze šarží byla závadná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.