Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bazénovou vodu mohou v Bechyni znovu použít. Díky novému zařízení denně ušetří sto kubíků vody

PR článek

Už téměř dva roky využívají lázně v Bechyni inovativní řešení, jak získat čistou vodu pro lázeňské účely. Díky zařízení společnosti Wero holding totiž mohou „špinavou“ bazénovou vodu vyčistit tak, že zhruba osmdesát procent je možné vrátit zpět do procesu a znovu použít. Neušetří se tak jen finance, ale také veřejné zdroje, ze kterých by jinak musely lázně čerpat.

Pokud dnes chceme získat čistou vodu, jsme naučeni využít buď veřejných dodavatelů nebo případně, pokud máme štěstí, vlastní studny. Společnost Wero holding ale přišla s novým inovativním řešením, díky kterému je možné být na těchto zdrojích méně závislý.  

„Jde o takzvané ostrovní řešení, které upravuje a recykluje vodu s důrazem na úsporu, nezávislost na dodavatelích a ekologii,“ vysvětluje Jaroslav Ďuriš, předseda představenstva společnosti Wero Holding. Jde v podstatě o využívání dešťové vody nebo vody v řece, kterou díky této inovaci mění na pitnou a dokážou ji tak nabídnout jako alternativu ke klasickým dodavatelům.

Právě toho využívají bechyňské lázně. Díky ostrovnímu řešení mohou využívat nejen dešťové vody k zálivce zdejšího parku, ale také recyklace „špinavé“ bazénové vody, kterou mohou znovu použít. „Předchozí řešení vyžadovalo vypuštění příslušného množství špinavé vody do kanálu a napuštění stejného množství vody z řadu. Za oba úkony se zaplatilo stočné a vodné. Voda se poté musela velmi intenzivně ohřívat, aby měla lázeňskou teplotu. Nyní je možné použít špinavou lázeňskou vodu, která už se nemusí ohřívat, a stačí ji jen vyčistit. Přibližně 80 procent vody tak dokážeme vrátit zpět do procesu,“ vysvětluje Ďuriš. Denně se tak podaří upravit až 135 metrů krychlových vody.

Společnost Wero holding zajišťuje jak projekci, tak i montáž a instalaci a následné zprovoznění. Zařízení navíc dvakrát měsíčně servisuje.

Kromě využití dešťové vody a recyklace se zabývá také zajištěním alternativních zdrojů vody, její úpravou a vztahem vody a odpadů. Společnost je aktivní nejen v České republice, ale i na Slovensku, v Asii nebo na Blízkém východě. „Naším cílem je vždy hledat řešení, která jsou ekonomicky výhodná a ekologicky přínosná,“ uzavírá ředitel společnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky wero, lázně, voda technologie, řešení, ekonomie, ekologie, Lázně Bechyně, Bechyně, Jaroslav Ďuriš, povrchová voda, Asie, Česko, Slovensko, Blízký východ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazénovou vodu mohou v Bechyni znovu použít. Díky novému zařízení denně ušetří sto kubíků vody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.