Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nejsilnější bouře budou odpoledne na jihu Čech

Nejsilnější bouřky budou dnes odpoledne pravděpodobně na jihu Čech a jihu a východě Moravy. Hrozí nárazy větru až 90 km/h, větší kroupy a krátkodobé srážkové úhrny až 30 milimetrů. Výstrahu dnes zpřesnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Večer by měly bouřky ustávat.

Pro část Jihočeského kraje a Vysočiny platí výstraha s vysokým stupněm nebezpečí od 12:00 do 21:00. V silných bouřkách se mohou lokálně zvednout hladiny malých toků, hrozí zatopení sklepů, podchodů nebo podemletí komunikací. Nárazy větru mohou vyvracet stromy a lámat větve. Podle meteorologů lze očekávat škody na majetku, výpadky elektřiny a problémy v dopravě.

Naopak v severozápadní polovině Čech hrozí zvýšené riziko vzniku a šíření požárů. Vzhledem k očekávanému suchému a velmi teplému období je výstraha pro Prahu a kraje Středočeský, Plzeňský, Ústecký a Liberecký platná do odvolání.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky výstraha, meteorologové, bouřky, počasí, bouřka, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Morava, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, okres Šumperk, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejsilnější bouře budou odpoledne na jihu Čech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.