Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Investiční příležitost v Polsku. Laguna Beskidów nabízí apartmány za výhodnou cenu

PR článek

Investovat do nemovitostí je možné také v zahraničí. Na roční zhodnocení až 12,5 procenta láká nový projekt Laguna Beskidów v nedalekém Polsku. Zájemci si tam mohou pořídit nové apartmány v atraktivní lokalitě s možností pasivního příjmu. V nadcházejících letech se na polském trhu s nemovitostmi počítá se výrazným nárůstem cen. Dnes je tam lidé pořídí za výrazně nižší částky než v Česku.

Komplex Laguna Beskidów se nachází v atraktivní lokalitě, která je ideální pro letní i zimní dovolenou. V okolí jsou desítky kilometrů cyklistických tras, přes 50 kilometrů sjezdovek, na své si přijdou také rybáři či milovníci plachtění a kanoistiky.

Apartmány se nacházejí u okouzlujícího jezera Żywieckie, které je přibližně 20 minut od města Bielsko-Biała s půl milionem obyvatel. Místo je zároveň v dojezdové vzdálenosti z České republiky. Z Ostravy sem cesta trvá 75 minut, z Brna jsou to necelé tři hodiny a z Prahy pět hodin. 

Projekt Laguna Beskidów jsou zároveň zajímavou investiční příležitostí. „V současné době je polský nemovitostní trh podle našich predikcí stále podhodnocen a do pěti let zde můžeme předpokládat stejné ceny, jako jsou nyní u nás. Tím se dostaneme na 50 - 100% růst našich investic v poměrně krátkém investičním horizontu,“ říká Pavel Florek, ředitel obchodní divize MSU HOLDING a.s., která je investorem projektu.

Stabilní investice

Komplex je tak unikátní investiční příležitostí, která potěší milovníky rekreace v blízkosti přírody i náročné investory hledající bezpečnost a nadstandardní zhodnocení. Bezstarostnost pasivního příjmu zajišťuje stabilní Polská společnost Fragola Apartments, která v současnosti spravuje krátkodobé pronájmy u téměř 100 apartmánů v Krakově a Londýně.

„Díky vysoké návratnosti investice je možné financovat projekt i hypotečním úvěrem (americkou hypotékou), kde příjmy z pronájmu pokryjí hypoteční splátky i v této době vysokých úrokových sazeb,“ uvádí Pavel Florek.

Například 3kk apartmán o výměře 55 metrů čtverečních vychází na 3,7 milionu korun. To je výrazně nižší částka ve srovnání cenami v Česku. Například v nedalekých Krkonoších vychází apartmán 2kk o podobné výměře na 10,6 milionu korun. 

Zájemci mohou využít také částečnou jednorázovou investici ve výši minimálně 500 tisíc korun. V rámci toho mohou investoři do Polska vyrazit dvakrát ročně na dovolenou. Tato možnost je určena investorům, kteří z jakýchkoliv důvodů nechtějí či nemají možnost koupit celý apartmán. Podrobnosti najdou zájemci na webu projektu.

Proces koupě zahrnuje hned několik kroků. Začíná seznamovací schůzkou a poté následuje prohlídka. Po podpisu kupní smlouvy musí investor zaplatit 40 procent z celkové kupní ceny, dalších 20 procent je splatných do 31. července 2022. V případě, že se investor dostane do finanční tísně, garantuje firma zpětný odkup minimálně za pořizovací cenu. 

Společnost MSU HOLDING a.s. vznikla v Jižních Čechách, kde to velmi dobře znáte. Určitě jste někdy navštívili Lipno nad Vltavou. Podobnost projektu Laguna Beskyd s projekty na Lipně byla pro nás od začátku fascinující. O to více fascinující je, že projekt svým typem a rozměry bude do budoucna jediným projektem v této lokalitě, protože kolem jezera neexistuje stejný pozemek, kde by šlo něco podobného uskutečnit,“ dodává Pavel Florek.

Nákup apartmánu

Kupní cena: 2 820 000 Kč
Cena za noc: 1 792 Kč (33 x 10 zł/m2 x 5,4 Kč)
Obsazenost: 65 % (237 dní)
Brutto výnosnost: 422 334 Kč
Netto výnosnost: 295 633 Kč (po odečtení nákladů na správu)
Netto výnosnost: 10,48 % p.a.
Návratnost: 9,5 roku

Ohodnoť článek

Štítky Polsko, Laguna Beskidów, investice, apartmán, finance, zhodnocení, byt, laguna, projekt, Česko, Pavol Florek, MSU HOLDING a.s., Praha, Ostrava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Investiční příležitost v Polsku. Laguna Beskidów nabízí apartmány za výhodnou cenu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.