Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hygienici uložili první pokutu na dětském táboře. Důvodem byla nevyhovující pitná voda

Jihočeští hygienici udělili tento týden první pokutu při kontrolách dětských táborů. Důvodem byla nevyhovující jakost vody. Pořadatel táboru na Českokrumlovsku bude muset zaplatit pokutu deset tisíc korun.

Problém objevili hygienici na dětském táboře na Českokrumlovsku. „Pořádající osoba nedodala v rámci ohlašovací povinnosti protokol o kráceném rozporu jakosti pitné vody. Z důvodu nevyhovujícího rozboru jakosti pitné vody z vlastní studny byl pro zotavovací akci zajištěn náhradní způsob zásobování pitnou vodou dovozem vody v barelech z nedalekého kempu,“ vysvětlila ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých KHS Jihočeského kraje Marie Nosková. Pořadateli byla uložena desetitisícová pokuta.

Hygienici zatím provedli 44 kontrol dětských táborů. Řešili jeden podnět na Táborsku, který se ale nakonec ukázal jako neoprávněný. „Podnět upozorňoval na opětovné provozování tábora, na který byl vloni podán podnět kvůli špatnému jídlu, nefunkční studni a zažívacích potížích rekreovaných dětí,“ uvedla Nosková. Kontrola podle ní nic takového neukázala.

V Jihočeském kraji je celkem nahlášeno 287 akcí, na kterých se bude rekreovat přes 33 tisíc dětí. „To je nejvíce ze všech krajů Česku, realita bude do konce prázdnin ještě vyšší,“ uvedla ředitelka KHS Kvetoslava Kotrbová.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Krajský hygienická stanice, hygienici, dětské tábory, tábory, děti, léto, dětský tábor, pitná voda, okres Český Krumlov, Marie Pštrossová-Nosková, Jihočeský kraj, Kvetoslava Kotrbová, okres Tábor, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici uložili první pokutu na dětském táboře. Důvodem byla nevyhovující pitná voda  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.