Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Burger Street Festival veze do Géčka více než tunu hovězího

PR článek

Už v září se do Budějc vrátí oblíbený Burger Street Festival. Na jih Čech přijedou přední burgermakeři z celé republiky, kteří se těší na tradiční nápor jedlíků. Pořadatelé rozšířili nabídku a zvou mimo jiné na některé soutěže. Akci hostí od 9. do 11. září obchodní centrum Géčko.

Festival láká milovníky burgerů na větší počet prodejců a pestřejší nabídku. „Budějovický festival je pro nás vždycky velké překvapení v tom, kolik burgerů se tu sní,“ říká se smíchem pořadatel festivalu Bedřich Snášel. Jedním dechem ale ujišťuje, že letos budou burgermakeři na nápor jedlíků připraveni.

Do Budějc se těší řada burgermakerů z nejrůznějších koutů republiky. Po roční pauze se vrátí Amici, kteří chtějí svést souboj o nejlepší burger se "skokanem roku" - teplickými Burger Saloon jezdci, které si lidé zapamatují mimo jiné díky westernové stylizaci. Do Budějc míří také vyhlášený Pablo Escobar, grillbar U Dřeváka se svými vyhlášenými louhovanými bulkami a The Immigrant.

Chybět nesmí ani frýdeckomístečtí The Angel Gril, což je jeden z nejoblíbenějších podniků festivalu. „Dohromady budou moci lidé ochutnat řádově až ke čtyřiceti burgerům a k nim další streetfoodové speciality,“ vypočítává Bedřich Snášel.

K dobrému burgeru patří i hranolky, o které v Budějích nebude nouze díky Fries Factory. Zájemci ochutnají také párek obalovaný v testíčku či hmyzí pochoutky od stánku Grig.

Festival myslí na všechny, a tak budou prodejci nabízet i vegetariánské brugery či bezlepkové bulky. Kromě těch nejlepších bugerů nabídne akce také pestoru nabídku sladkého. Kromě tradiční latinskoamerické pochoutky los churros ochutnají návštěvníci třeba rolovanou zmrzlinu. „Tu obsluha připravuje přímo před očima návštěvníka na mrazicí desce,“ prozrazuje recept na oblíbenou pochoutku od Frozen Snášel. Lákadlem jsou také barevné makronky vhodné i pro lidi s alergií na lepek od Judyth Sweet Art. 

Pro jedlíky připravují organizátoři hned několik soutěží. Také letošní ročník nabídne soutěž o nelepšího burgermakera. Hlasovat se bude elektronicky. „Pořád ale platí, že se bude hlasovat jen na místě a hlas v anketě mohou dát skutečně jen ti, kteří nějaký burger ochutnají. Pro vítěze návštěvnické soutěže budeme mít připraveny věcné ceny i poukazy na další festivaly, nejoblíbenější burgermaker si pak tradičně odnese prestižní ocenění, které je signálem pro jeho zákazníky, že burgery opravdu umí,“ vysvětluje Snášel. Hlasovací tablet najdou návštěvníci na infopointu festivalu, soutěžní lístek dostanou přímo od prodejců.

Akce potrvá od 9. do 11. září. Festival bude otevřený denně od 10 do 21 hodin. V neděli prodejci zavřou o hodinu dříve. Vstup je zdarma. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky burger, festival, jídlo, kultura, pozvánka, budějovice, G.cz, soutěž, České Budějovice, Česko, zmrzlina, hranolky, makronky, párek, Pablo Escobar, Amica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Burger Street Festival veze do Géčka více než tunu hovězího  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.