Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Strážníci převzali novou služebnu na nádraží. Ke kontaktu s veřejností sloužit nebude

Českobudějovičtí strážníci včera oficiálně převzali novou služebnu v prostorách Dopravně obchodního centra Mercury. Nové zázemí má sloužit k častějšímu dohledu a zvýšení bezpečnosti v okolí centra, na Lannově třídě a přilehlých ulicích. Ke kontaktu s veřejností zatím sloužit nebude.

Nové zázemí českobudějovické městské policie sídlí v přízemí dopravně obchodního centra. Zázemí má podle města sloužit strážníkům k vyřízení nejnutnějších záležitostí. Nebude zatím určeno pro kontakt s veřejností. „Cílem je častější dohled strážníků a zvýšení bezpečnosti nejen v okolí Mercury, ale také na Lannově třídě, Palackého náměstí, v Nádražní ulici a ulicích v blízkosti obou nádraží, kde bohužel dochází k častějším projevům rušení veřejného pořádku, požívání alkoholu i majetkové kriminalitě,“ řekl primátor Jiří Svoboda (ANO).

Podle mluvčího městské policie Davida Štýfala pomůžou nové prostory ušetřit čas, který nyní strážníci věnovali přesunu na služebnu v ulici Jaroslava Haška. „Hlídkovou činnost strážníků zde v okolí posilují také kamery městského kamerového dohlížecího systému. Ke kontrolám v ulicích tak může nyní docházet mnohem intenzivněji,“ řekl během předávání prostor Štýfal.

Rekonstrukce areálu v ulici Jaroslava Haška

Areál v ulici Jaroslava Haška, který nyní městská policie využívá, by měl projít kompletní obnovou. Ve vnitrobloku areálu by měla vyrůst úplně nová budova s hromadnými garážemi. „Nové řešení je koncipováno tak, aby pokrylo celkové kapacitní i kvalitativní nároky městské policie podle současných zkušeností i s výhledem do budoucnosti,“ uvedlo před časem město. 


Autor: Město České Budějovice

Rekonstrukce stávajícího objektu by měla být druhou etapou, aby nemusel být během výstavby nové budovy přerušen provoz služebny, která slouží mimo jiné také ke kontaktu se veřejností. „Po výstavbě a rekonstrukcích bude areál splňovat požadavky na kapacitu dispečinku se zázemím, kapacitu kanceláří, školících prostor, šaten, jídelny, výcvikových prostor, skladů, technického zázemí i dopravy v klidu. Na střeše bude vybudována fotovoltaická elektrárna," doplnilo město.

Celá akce měla podle původních plánů začít letos na podzim, v červenci letošního roku nabylo podle náměstka primátora Petra Holického (ANO) stavební povolení právní moci. Projekt by měla v září projednat rada města, která rozhodne o vypsání zakázky. Nejprve se počítalo s náklady kolem 100 milionů korun, později ale rozpočet kvůli zvyšujícím se cenám město upravilo na 185 milionů korun.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky městská policie, strážníci, služebna, Mercury, nádraží, obecní policie, Jaroslav Hašek, ANO 2011, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci převzali novou služebnu na nádraží. Ke kontaktu s veřejností sloužit nebude  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.