Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Natáčí pořady o našem kraji, představuje zajímavé Jihočechy. Je to můj přínos regionu, vysvětluje Dalibor Uhlíř

PR článek

Pořadů, propagujících zajímavosti jižních Čech, mnoho není. Natož, aby je z vlastní iniciativy a na vlastní náklady natáčel kdokoli z nás. Dalibor Uhlíř to dělá. Původně proto, že chtěl po skončení první vlny covidové pandemie opět rozproudit cestování a přimět Čechy, aby svou letní dovolenou nebo alespoň víkend strávili v našem regionu. Svůj pořad nazval „Jihočeské víkendy“ a každý nový díl zveřejnil ve čtvrtek v podvečer na sociálních sítích – aby si lidé mohli svůj víkend v jižních Čechách důkladně naplánovat.

Cestovatelský magazín nejprve vysílal na stejnojmenné facebookové stránce a na kanále Youtube, následně pro něj nechal vytvořit také webové stránky a zajistil prostor v Televizi Jižní Čechy. Každý díl se věnuje jednomu místu v našem kraji, které stojí za to navštívit. Mezi devadesátkou natočených a odvysílaných dílů jsou i takové, které se věnují dávno zapomenutým koutům a diváci je tak mohou znovu objevit.

„Magazín jsem začal natáčet jako jihočeský patriot. Cestovní ruch tou dobou potřeboval restart a mně se jako nejvhodnější cesta jevila právě propagace turistických zajímavostí. Pomáhá mi přitom starší syn, který videa natáčí a následně upravuje,“ říká producent Jihočeských víkendů Dalibor Uhlíř.

Cestovatelský magazín si takřka okamžitě našel své diváky. Ti každý čtvrtek netrpělivě očekávali, kam je zavede další díl. „Já se zase při každém natáčení netrpělivě těšil, na jaké inspirativní lidi narazím a jaký příběh mi budou vyprávět. Řadu turistických zajímavostí totiž může veřejnost obdivovat právě díky úžasným a zapáleným lidem, kteří je opravili, zpřístupnili veřejnosti, starají se o ně… Takoví lidé jsou pro cestovní ruch obrovským přínosem,“ říká Dalibor Uhlíř a dodává: „Díky nim zároveň vidíme, co je potřeba v konkrétních částech regionu zlepšit a kde by podpora turismu mohla být smysluplně využita. Na mnohé problémy se dnes zapomíná.“

Osobnosti, na které při cestách krajem v souvislosti s natáčením pořadu narážel, Dalibora Uhlíře inspirovaly k výrobě dalšího magazínu – TV Sklad. Cyklus rozhovorů připravuje ve skladu své firmy a jako moderátor si povídá s více či méně známými osobnostmi, o nichž je přesvědčen, že divákům mají co říct. Také tento týdeník, který má za sebou kolem čtyřicítky odvysílaných dílů, lze zhlédnout na internetu i na televizních obrazovkách.

Výrobou vlastních televizních pořadů, které dělají jihočeskému regionu obrovskou reklamu, ale aktivita Dalibora Uhlíře nekončí. V podpoře cestovního ruchu jde ještě dál a plánuje, že městům a obcím pomůže s konkrétními projekty. „Prostě mě to baví. Od dětství jsem aktivní, k tomu miluji jihočeskou přírodu, rád naslouchám lidem i jejich příběhům. Vlastně ještě něco: jako člověk, který má v profesním životě už něco za sebou, má skvělé zdravé čtyři děti a sám je stále fit, cítím jistou zodpovědnost za region, z nějž pocházím a v němž žiji,“ dodává Dalibor Uhlíř.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Dalibor Uhlíř, Jihočeský kraj, cestování, TV Sklad, Jihočeské víkendy, cestovní ruch, časopis, Česko, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Natáčí pořady o našem kraji, představuje zajímavé Jihočechy. Je to můj přínos regionu, vysvětluje Dalibor Uhlíř  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.