Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Víkend slibuje v Česku letní teploty a přeháňky jen ojediněle

Předpověď pro Českou republiku slibuje před víkendem vyjasnění, přeháňky se mohou objevit až v sobotu odpoledne. Rána budou chladná, víkendové denní teploty se ale mohou dostat až nad letních 25 stupňů Celsia. Vyplývá to informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

První školní den, a tedy i začátek meteorologického podzimu bude ve znamení slunečnějšího počasí, které potrvá až do sobotního odpoledne, uvedl dnes ráno ČHMÚ na Facebooku. Dnes a v pátek bude převládat skoro jasno až polojasno, odpoledne až oblačno.

O víkendu by se měla obloha místy přechodně zatahovat. V sobotu mohou ojediněle přijít přeháňky a slabý déšť, v neděli se ojediněle objeví také bouřky.

„V nejbližších dnech budou rána docela studená s teplotami kolem osmi stupňů Celsia, odpolední teploty se budou pohybovat jen slabě nad 20 stupni," napsal ČHMÚ. O víkendu se oteplí v noci i k 15 stupňům Celsia, odpolední teploty mohou vystoupat na 26 stupňů.

Letní teploty by měly zůstat i na začátku příštího týdne. V pondělí bude podle předpovědi polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky víkend, počasí, meteorologové, předpověď, Český hydrometeorologický ústav, Česko, stupeň Celsia, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend slibuje v Česku letní teploty a přeháňky jen ojediněle  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.