Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dešťová zahrada, ovocný sad či hřiště. Budějčáci budou vybírat z 19 projektů

Celkem 19 nápadů obyvatel se dostalo do další fáze participativního rozpočtu Českých Budějovic. Lidé teď mohou hlasovat na stránkách města. V nabídce jsou hřiště, sportovní zóna, dešťová zahrada nebo třeba první městský ovocný sad.

Pracovní skupina posuzovala celkem 26 projektů a do říjnového hlasování se jich dostalo 19. 

„Fáze posouzení proveditelnosti se sice může jevit jako zdánlivě dlouhá, ale rozhodování to často není úplně jednoduché. Někdy je nutné přehodnotit celou řadu aspektů včetně plánovaných rozvojových aktivit města. Nejčastějším „kamenem úrazu“ bývá podhodnocený rozpočet či nekonkrétní popis jejich rozsahu. Ať už se jedná o požadované vybavení nebo výměru dotčené plochy a podobně. Pak je nutné s navrhovateli projekt ještě znovu komunikovat a přehodnotit, což celý proces prodlužuje. Je to ale potřeba pro kvalitní výsledek,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátora Juraj Thoma (Hnutí Občané pro Budějovice).

Loni uspělo 11 nápadů za téměř 10 milionů korun. Stejná částka je připravena na letošní ročník. Na takzvané velké projekty je nachystáno šest milionů, na ty malé půjdou čtyři miliony. Podrobnosti najdou obyvatelé na webu probudejce.cz. Po celý říjen hostí výstavu projektů náměstí Přemysla Otakara II.

Obyvatelé navrhli sportovní zónu v parku Stromovka, Májovou zahradu na stejnojmenném sídlišti, lavičky u Lišovského rybníka, dešťovou zahradu U Beránka v centru města nebo třeba první městský ovocný sad v Novém Vrátě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Jindrová

Štítky České Budějovice, participativní rozpočet, projekty, nápady, město, zahrada, projekt, sad, Juraj Thoma, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dešťová zahrada, ovocný sad či hřiště. Budějčáci budou vybírat z 19 projektů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.