Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Už jste navštívili firmu Jiří Palička na Hosíně?

PR článek

Rodinný příběh firmy Jiří Palička s.r.o., oplývající 30 letými zkušenostmi, vyrábějící a prodávající oděvy pro malé i velké firmy, stejně tak pro jednotlivé zákazníky, se začal psát na Moravě.

Vše začalo u rukavic. Tatínek zakladatele firmy Jiří Palička s.r.o., pan František Palička byl krejčí a po odchodu do důchodu začal brigádně pracovat v cukrovaru jako topič. Při jedné směně si ale popálil ruce, a tak požadoval po zaměstnavateli rukavice. Ten ale situaci odmítl řešit. Proto se rozhodl, že si rukavice ušije doma sám. Kolegové si jeho rukavic všimli a požádali ho, aby jim je také ušil.

Informace o ušitých rukavicích se šířila dál a zakázky nakonec přišly i od dalších cukrovarů. Netrvalo dlouho a krejčí založil svou firmu. V roce 1989 navrhl svým dvěma synům, zda by nechtěli začít podnikat v tomto odvětví. Oba souhlasili, najali švadleny a začali doma šít rukavice, které do té doby na trhu chyběly.

Jeden ze synů a majitel firmy Jiří Palička s.r.o., p. Jiří Palička si později pronajal kancelář a sklady na Hosíně v českobudějovické kotlině od zemědělského družstva. Dílna byla ve Strážkovicích, zakázek přibývalo a prostory se rozšiřovaly. Zároveň se rodinné firmě podařilo rozšiřovat sortiment zboží.

Dnes firma vyrábí a prodává veškerý sortiment pracovních ochranných pomůcek jako jsou přilby, brýle, zátky do uší, respirátory, rukavice, oděvy a pracovní obuv. V nabídce si mohou vybrat firmy působící ve stavebnictví, zemědělství či energetice a dalších odvětvích. Firma Palička je také dlouhodobým dodavatelem obuvi pro Policii a Hasičský záchranný sbor.

Jiří Palička s.r.o. se věnuje také výrobě oděvů se sníženou hořlavostí pro svářeče a slévače, pogumovaných obleků a plášťů proti dešti.

Kromě pracovního vybavení prodává společnost také českou trekingovou obuv s prodyšnou a zároveň nepromokavou membránou GORE-TEX. Díky použité membráně se mohou boty nosit nejenom za deštivého počasí. Tato obuv je velice kvalitní, osvědčená a na e-shopu či v kamenné prodejně k ní lze zakoupit také vhodné přípravky na péči. Díky turistům a cestovatelům je prověřená nejen v České republice, ale i po celém světě. Na e-shopu, kde je možné si zboží objednat on-line, najdou vybavení také rybáři, myslivci, zahrádkáři nebo kynologové.

Ve výrobě vzniká z českých materiálů také několik typů funkčního termoprádla – to je oblíbené pro turistiku, různé sporty (lyžování, cyklistika, lední hokej apod.), ale i na denní nošení. Funkce termoprádla spočívá v tom, že se na těle udržuje příjemné mikroklima a zároveň je odváděn pot od pokožky do další vrstvy oblečení (např. mikiny) a pokožka zůstává stále suchá. Tím se člověk chrání před prochladnutím a případným nachlazením. Termoprádlo se ocení zvláště v sychravém období.

Rodinný podnik, sídlící na Hosíně u Českých Budějovic, letos oslavuje již 32. rok od svého založení. Zákazníci si mohou vybrat ryze české kvalitní produkty pro práci a hobby činnost, boty, termoprádlo či různé pracovní oblečení. S výběrem jim rádi poradí zkušení zaměstnanci. Navštivte prodejnu na Hosíně nebo e-shop.

„Navštivte naši prodejnu na Hosíně nebo se podívejte na náš eshop www.jpalicka.cz," zve jednatel firmy Jiří Palička.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky jiří palička, firma, podnikání, oděvy, prodej, výroba, Hosín, oblečení, rukavice, Morava, internetový obchod, Hasičský záchranný sbor, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už jste navštívili firmu Jiří Palička na Hosíně?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.