Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihočeským záchranářům přibývá v posledních dnech výjezdů kvůli koronaviru

Jihočeské záchranné službě v posledních dnech mírně přibývá výjezdů spojených s koronavirem. Jde přibližně o tři zásahy za 24 hodin. Skončila tak doba, kdy záchranáři nemuseli řadu dní vyjíždět k žádné podobné události.

„Není to nic dramatického, podobnou vlnu jsme zaregistrovali i v létě a pak se to na čas zklidnilo. Nicméně ten nárůst z posledních dnů tady je a někteří pacienti končí na kyslíku v nemocnicích," řekla tisková mluvčí zdravotníků Petra Kafková.

Jihočeští hygienici v posledních dnech evidují tři stovky nových případů koronaviru za 24 hodin. V červnu to bylo například méně než třicet případů. Od začátku pandemie v březnu 2020 se v regionu potvrdilo na 262 tisíc případů covidu-19, nejvíce ve věkových kategoriích od 35 do 44 let a od 45 do 54 let.

Delší dobu už ale pacienti s koronavirem neplní jihočeské nemocnice. „Tlak na lůžka není, protože skutečně v porovnání s těmi největšími nápory do nemocnic vozíme minimum lidí s covidem. Navíc řada z nich má jiné závažnější zdravotní komplikace," řekla Kafková.

Aktuálně za poslední týden připadá na 100.000 obyvatel Jihočeského kraje 149 případů koronaviru. Dvě dávky očkování proti covidu absolvovalo na jihu Čech zhruba 61 procent lidí, nových zájemců moc nepřibývá. V kraji žije přibližně 640 tisíc obyvatel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, Jihočeský kraj, zdravotníci, statistika, COVID-19, nemocnice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeským záchranářům přibývá v posledních dnech výjezdů kvůli koronaviru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.