Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budějovice vyplatí příspěvek občanům města v tíživé situaci

PR článek

Ze svého rozpočtu vyplatí město České Budějovice příspěvek těm občanům, na které v současnosti nejvíce doléhají razantně se zvyšující náklady na zajištění základních potřeb.

Komu je podpora určena

Podpora se týká rodin s dětmi do 3 let a rodin s dětmi do 8 let, na které rodiče zároveň pobírají příspěvek na péči. Město poskytuje příspěvek rovněž poživatelům jak starobního, vdovského či vdoveckého důchodu, tak sirotčího a invalidního důchodu. V obou případech se však musí jednat o občany města České Budějovice, a to s trvalým pobytem na jeho území ke dni 1. srpna 2022.

Podmínky a pravidla pro žadatele

Přesné podmínky pro přiznání podpory jsou uvedeny v Pravidlech pro vyplácení příspěvku. Ty jsou spolu s formuláři žádostí a dalšími požadovanými doklady ke stažení na městském webu .

Rozhodujícím faktorem pro výši příspěvku je výše čistého měsíčního příjmu. U rodin s dětmi je příspěvek 4 000 korun, přičemž příjem na jednoho člena domácnosti musí být nižší než 13 tisíc korun. Výše příspěvku pro poživatele důchodů žijících samostatně činí 4 000 Kč. Žijí-li však ve společné domácnosti, bude výše poskytnuté podpory 3 000 korun. I u této podpořené skupiny je rozhodující čistý měsíční příjem v domácnosti na osobu. U samostatně žijícího poživatele důchodu musí být jeho příjem nižší než 16 000 Kč. U příjemce některého z důchodů žijícího ve společné domácnosti nesmí čistý měsíční příjem na jednu osobu dané domácnosti přesáhnout výši 12 000 Kč. 

Další z podmínek pro přiznání podpory je bezdlužnost vůči městu České Budějovice. Dluží-li někdo městu například za svoz odpadu nebo poplatek za psa, nemůže mu být přiznán příspěvek, byť by všechny ostatní podmínky splňoval. Žadatel a společně posuzované osoby také nesmí být v exekuci nebo v evidenci úřadu práce déle než 6 měsíců.   

Jak a kde o podporu požádat

Příjem žádostí probíhá od 15. září do 30. prosince 2022 v obvyklých úředních hodinách, v pondělí a středu od 8:00 do 17:00 hodin, v pátek od 8:00 do 11:30 hodin. O podporu lze požádat osobně na přepážkách v přízemí budovy Magistrátu města České Budějovice, nám. Přemysla Otakara II. 1/1., dále prostřednictvím datové schránky nebo přes e-podatelnu na adrese posta@c-budejovice.cz s uznávaným elektronickým podpisem.

Program je realizován ve spolupráci s Jihočeským krajem v rámci podpory My v tom Jihočechy nenecháme II.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, příspěvek, občané, pomoc, starobní důchod, rodina, Přemysl Otakar II., Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovice vyplatí příspěvek občanům města v tíživé situaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.