Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tvořte město a zapojte se do hlasování

PR článek

O osudu letošních 19 projektů podaných veřejností do participativního rozpočtu mohou v následujících dnech rozhodovat občané Českých Budějovic. Vítězné projekty město v příštích dvou letech zrealizuje.

Do finálního hlasování se v rámci participativního rozpočtu PRO Budějce probojovalo celkem devatenáct projektů. Ty prošly všemi procesními fázemi až k závěrečnému posouzení proveditelnosti, která je tím finálním sítem před samotným hlasováním občany města.

Přehled všech letošních projektů je k vidění v  Galerie projektů - PRO Budějce. Projekty rovněž představí výstava na náměstí Přemysla Otakara II., která bude probíhat celý říjen. Její slavnostní zahájení za přítomnosti navrhovatelů jednotlivých projektů a zástupců města bude v úterý 4. října od 16 hodin.

Mezi projekty s dosavadním největším zájmem veřejnosti se například zařadily Centrum válečných veteránů, Hřiště Havlinda, vytvoření městské komunitní přírodní zahrady na sídlišti Máj Májová zahrada nebo projekt Venkovní stoly na stolní tenis do Stromovky.

Jak hlasovat

Samotné hlasování probíhá od 1. do 31. října prostřednictvím online formuláře na webu, kde jsou k dispozici i veškeré související informace. Hlasovat může každý plnoletý občan Českých Budějovic. K dispozici má jeden hlas pro velký projekt a jeden pro malý projekt.

Na stránce věnované hlasování naleznou zájemci také návodné video „Jak hlasovat“, kde jsou popsány a vysvětleny jednotlivé kroky při vyplňování hlasovacího formuláře. Pro hlasování lze využít také osobní formu, a to v Turistickém informačním centru historické budovy radnice na náměstí Přemysla Otakara II. V takovém případě je nutné mít s sebou doklad totožnosti. Bez ověření věku a trvalého bydliště není možné hlasy započítat. Průběžné výsledky hlasování jsou od spuštění hlasování k vidění na stránce Výsledky hlasování.

Letos naposledy mohou občané hlasovat pro malé a velké projekty. Od příštího roku již nebudou projekty děleny na velké a malé, ale budou ohraničeny pouze finančním stropem rozpočtu, který bude činit 2,5 milionu korun na projekt. Celková částka alokovaná na příští ročník participativního rozpočtu zůstává stejná jako letos, tedy 10 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky město, České Budějovice, PRO Budějce, participativní rozpočet, hlasování, projekt, rozpočet, Přemysl Otakar II., Náměstí Přemysla Otakara II., Stromovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tvořte město a zapojte se do hlasování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.