Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Jiráskově nábřeží budou stavět protipovodňovou zeď. Cvičení omezí dopravu

Jednou za tři roky musí město cvičeně postavit protipovodňovou stěnu na Jiráskově nábřeží. Důvodem je zdokonalení dovedností členů skupin k tomu určených, komunikace s jednotkami integrovaného záchranného systému, a také zjištění celkové časové náročnosti. Cvičení bude probíhat zítra téměř po celý den.

Instalace protipovodňové stěny začne zítra od 6 do 17 hodin. Práce budou probíhat mezi Dlouhým a Novým mostem. „Podle provozního řádu se vždy jednou za tři roky musí postavit polovina protipovodňové stěny, která chrání před velkou vodou Jiráskovo nábřeží mezi Dlouhým a Novým mostem. Hlavním smyslem je zdokonalení praktických dovedností členů skupin při stavění části mobilní bariéry, zjištění časové náročnosti její dopravy včetně montáže a procvičení spolupráce složek IZS,“ uvedl primátor Jiří Svoboda (ANO).

Zaměstnanci magistrátu spolu s dobrovolnými hasiči z Čejkovic, Srubce, Dobré Vody, Rudolfova a několika dalších obcí si vyzkouší stavbu jeden kilometr dlouhé stěny. Spolu s nimi se do cvičení zapojí také profesionální hasiči, policie, městští strážníci a celní úřad. 

„Vzhledem k pohybu dopravní a manipulační techniky a pro zajištění bezpečnosti a plynulosti cvičení bude od půlnoci 18. října do 17.00 hodin téhož dne platit dopravní omezení v úsecích ulice od U Voříškova dvora (Nový most), Plzeňskou až po ulici Nerudova," uvedl magistrát v tiskové zprávě.

Během cvičení musí řidiči počítat s uzavírkou pro průjezd i parkování v ulici U Voříškova dvora a Plzeňská až po Jiráskovo nábřeží k ulici Nerudova. Zároveň nebude možno vyjet z parkoviště ve vnitrobloku v ulici Plzeňská. Uzavírka se týká také cyklostezky.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jiráskovo nábřeží, povodně, opatření, protipovodňová zeď, Jiří Svoboda, ANO 2011, Dobrá voda, a.s., Srubec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jiráskově nábřeží budou stavět protipovodňovou zeď. Cvičení omezí dopravu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.