Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Fanoušci esportu se mohou těšit na další akci v Českých Budějovicích

PR článek

V sobotu 5. 11. 2022 proběhne další akce klubu E-spot, který je určený pro fanoušky esportu a především populární počítačové hry League of Legends. Tentokrát je na programu netradiční událost, jelikož se bude jednat o noční promítání. Fanoušci budou mít opět možnost přijít do Riegrova 51, kde našel E-spot skvělé prostory a zázemí.

Noční promítání finále Worlds 2022

Nadcházející event proběhne v nočních hodinách, což je netradiční záležitostí a zároveň to komplikuje situaci pro návštěvníky události. Důvod je jednoduchý. Letošní Worlds se odehrává v Severní Americe. Proto z důvodu časového posunu, vychází přenos na noc ze soboty 5. 11. na 6. 11. Přesto se organizátoři akce rozhodli, že chtějí fanouškům umožnit shlédnout finále a v omezené míře událost uspořádat. Na druhou stranu se můžete těšit na speciální atmosféru, která je známa pro každého správného hráče. Noční drama, které může klidně skončit až v ranních hodinách. Samozřejmě nebude chybět káva, něco k pití, ale také občerstvení.

Ohlédnutí za poslední akcí

Naposledy mohli fanoušci sledovat finále MSI 2022, které proběhlo 29. května tohoto roku. Událost proběhla na rozdíl od první akce v nových prostorách. Riegrova 51 poskytla příjemné prostředí, které nabídlo nové možnosti a komfortnější zázemí pro organizátory, ale také návštěvníky. V dopoledních hodinách začal první zápas a fanoušci mohli sledovat strhující duel mezi týmy T1 a RNG. Jako při finále Worlds 2021 se dočkali nerozhodného stavu 2:2. A musel rozhodnout poslední zápas, který vtáhnul a strhnul všechny lidi v Riegrovce.

Nakonec se z vítězství radovalo RNG, což značně rozesmutnělo sál, který přál výhru týmu T1. Během celého dne si mohli všichni vychutnávat skvělý guláš, dezerty, a také hot dogy. Nechyběla skvělá káva a pivo od českobudějovického pivovaru Samson. Po skončení posledního zápasu se vylosoval výherce soutěže o figurku ze hry League of Legends, který si jí odnesl domů. Jelikož se ten den hrálo i MS v Ledním hokeji, tak někteří ještě zůstali na zápas o bronz mezi Českem a USA. Mohli si tak s organizátory vychutnat medailovou radost českého týmu a krásnou tečku za další akcí E-spotu.

„Chtěli bychom poděkovat, všem partnerům, bez kterých by bylo mnohem složitější tyto akce pořádat. Děkujeme všem, kteří nám pomáhají s uspořádáním a přípravou. Ale hlavní poděkování patří fanouškům, kteří na akci přijdou. Tím nás nejvíce podpoří a motivují k další práci,“ říkají organizátoři TomášDanem. Ti se právě před rokem rozhodli založit v Českých Budějovicích klub pro fanoušky esportu.

Chtějí v Českých Budějovicích vytvořit místo pro rozrůstající se komunitu gamerů, kteří by se měli kde scházet a společně sledovat zápasy a třeba si je také zahrát. Jednou by rádi jednorázové akce vyměnily za trvalý prostor, kde by se dala vytvořit jedinečná a autentická atmosféra. E-sport se stává čím dál více populární, jak ve světě, tak pomalu i v Čechách. Kromě akcí zaměřených na hru League of Legend, by se mohli v budoucnosti dostat i k dalším populárním hrám jako je Counter Strike, DOTA nebo FIFA. Nyní se hlavně snaží dostat do podvědomí lidi a fanoušků espotu na sociálních sítích Facebook a Instagram.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky esport, České Budějovice, žižkárna, kultura, League of Legends, finále, Česko, Severní Amerika, FIFA, Mistrovství světa v ledním hokeji, BUDĚJOVICKÝ MĚŠŤANSKÝ PIVOVAR a.s., USA, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci esportu se mohou těšit na další akci v Českých Budějovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.