Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na VŠTE začíná Týden odborných přednášek

PR článek

Více než čtyřicítka odborníků z praxe se zapojí do Týdne odborných přednášek, který dnes začal na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích (VŠTE). V jeho rámci se uskuteční 47 setkání, zahrnujících jednotlivé předměty ze strojírenství, dopravy a logistiky, stavebnictví, ekonomie, znalectví nebo řízení lidských zdrojů.

„Máme jeden z nejpropracovanějších systémů odborných praxí v zemi. Je do něho zapojena více než tisícovka firem a institucí a tento speciální týden dává studentům možnost získat představu, kde mohou svoji praxi uskutečnit. A také, jak se teoretické koncepty, které znají z výuky, v podnicích aplikují a jaké závěrečné práce lze ve spolupráci s podniky realizovat,“ vysvětluje Vojtěch Stehel, rektor VŠTE.

O podnikové strategii Viscofanu CZ bude mluvit ředitel Miloslav Kamiš, o podnikání ČD Cargo ředitel provozní jednotky Petr Vejs, o budoucnosti jaderné energetiky ředitel útvaru výstavby jaderných elektráren ČEZ Petr Závodský. Financování v dopravě a GW Train Regio rozeberou členové představenstva Petr Špetlák a Pavel Fábera. Simulaci a optimalizaci slévárenské výroby se věnuje branch manažer Petr Kotas a reálnému využití a aplikaci matematiky a fyziky ve vývojovém procesu reliability expert Martin Bušta. Moderní metody použité na zakázce Molo Lipno představí technický manažer firmy Strabag Alois Kuna a na téma Soudní inženýrství bude hovořit zástupce ombudsmana Miroslav Frýdek.

Českobudějovická VŠTE vznikla jako polytechnická veřejná vysoká škola, jejíž absolventi se uplatní primárně v Jihočeském kraji. Tomu odpovídá i skladba studijních programů a v tomto případě i Týdne odborných přednášek.

„Tím naplňujeme naše poslání, a proto aktuální studijní programy ani neplánujeme příliš rozšiřovat. Podle potřeby je ale doplníme, jako se to třeba stalo u řízení lidských zdrojů, znalectví nebo business analytik. Je tu velký tlak na robotizaci, průmysl 4.0, informatiku. V tom jsme a budeme velmi pružní, flexibilní,“ dodal rektor Vojtěch Stehel.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky všte, škola, týden odborných přednášek, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, přednáška, České Budějovice, Vojtěch Stehel, ČD Cargo, ČEZ, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na VŠTE začíná Týden odborných přednášek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.