Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Petr Valent je partnerem advokátní kanceláře Arrows Etl Global. Do jihočeské pobočky nabírá posily

PR článek

Novým partnerem advokátní kanceláře Arrows Etl Global se stal Petr Valent. Nyní se bude zaměřovat především na silnější spolupráci v česko-německo-rakouském příhraničí a rozvoj pobočky v Českých Budějovicích, kterou vede.

Sedmatřicetiletý Petr Valent se obchodnímu právu věnuje více než 10 let. Jeho specializací jsou zejména mezinárodní transakce, fúze a akvizice. S Arrows spolupracuje od roku 2021, v lednu 2022 založil pobočku v Českých Budějovicích, která má ambici stát se největším poradenským střediskem svého druhu v jižních Čechách.

„Myslím si, že na jihu Čech chybí velká advokátní kancelář s mezinárodním přesahem, což mě na nápad založit zde pobočku Arrows přivedlo. Sám jsem se podílel na velkých kauzách a připadalo mi, že je škoda, aby místní klienti dojížděli za kancelářemi do Prahy,“ říká Petr Valent.

Od roku 2013 měl vlastní advokátní praxi. Jeho klienty jsou především firmy z oblasti dopravy, energetiky, strojírenství, stavebnictví a zemědělství. Petr Valent žije střídavě v Českých Budějovicích a v rakouském Innsbrucku. Dva roky působil také v americkém Coloradu, kde spolupracoval s českou vládní agenturou CzechTrade a místním World Trade Center. Nyní klientům radí zejména při převodu a krizovém řízení podniků, nejraději ale pomáhá uspět českým podnikatelům na zahraničních trzích. Kromě práva se věnuje developmentu, provozu sportovního areálu a sám je aktivním členem výjezdové jednotky dobrovolných hasičů. 

Arrows je dynamická advokátní kancelář s mezinárodním přesahem

„Mou hlavní motivací vstupu do Arrows byla snaha nabídnout klientům komplexnější portfolio služeb, než kterého je schopen samostatný advokát. Zároveň mi chyběla v jižních Čechách významná a dynamická advokátní kancelář s mezinárodním přesahem. A přesně tyto atributy Arrows splňuje. K tomu má mladý a energický tým lidí, se kterými jsem si skvěle sedl i po lidské stránce,“ uvádí Petr Valent, partner v advokátní kanceláři Arrows Etl Global.

Zkušený advokát nyní nabírá nové posily do jihočeského střediska, které sídlí v Administrativním centru Piano. V budoucnu by mělo nabízet komplexní služby v oblasti práva. „Aktuálně hledáme zkušenější advokáty či advokátky, zejména se specializací na občanské a rodinné právo. Obrací se na nás čím dál více klientů, kteří řeší běžné životní události typu prodej či nákup nemovitosti, rozvod, dopravní nehody a podobně, a tak bychom měli rádi odborníky na tyto oblasti nejen v rámci celorepublikové sítě, ale i přímo zde na budějovické pobočce,“ říká Petr Valent.

I přes velký zájem ze strany koncipientů či studentů práva poptává jihočeská advokátní kancelář především seniorní uchazeče. Ti by měli mít v první řadě chuť učit se novým věcem. Čeká na ně práce v mladé a dynamické kanceláři, která má velké cíle. Jihočeská pobočka by měla mít v blízké budoucnosti 10 až 15 právníků. 

„Na způsobu, jakým budou naše cíle dosaženy, se podstatnou měrou podílejí všichni lidé, kteří kancelář tvoří. Pro nás je tedy nejdůležitější, aby tito lidé dokázali naslouchat druhým, měli chuť měnit zavedené pořádky, přistupovat kreativně k pracovním úkolům a v neposlední řadě se nebáli vyslovit a obhájit i názor svůj. Výborná znalost práva, popřípadě cizích jazyků je rovněž důležitá, ale tyto dovednosti se neustále vyvíjí a zpravidla dosahují svého vrcholu po několika dekádách jejich používání. Zatímco chuť učit se a naslouchat musí být hlavně na začátku, čím je člověk seniornější, tedy zkušenější, tím větší má právo na individuální přístup, neboť on zpravidla ví, jak danou věc, kterou třeba dlouhodobě řeší, nejlépe uchopit a zpracovat,“ dodává Petr Valent.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Arrows, advokátní kancelář, jižní čechy, České Budějovice, právo, petr valent, Jihočeský kraj, Česko, Praha, CzechTrade, Colorado, Innsbruck

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Valent je partnerem advokátní kanceláře Arrows Etl Global. Do jihočeské pobočky nabírá posily  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.