Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Inverzní počasí nabízí na Šumavě úchvatné scenérie

Návštěvníci Šumavy se v těchto dnech mohou kochat znamenitým výhledem. Tento jev se tam objevuje několikrát do roka. Není ale pravidlem, že inverze znamená i dobrou dohlednost. Tentokrát ale měli turisté i řada nadšených fotografů důvod k radosti a například Alpy měli jako na dlani. Dechberoucí atmosféru mohli lidé obdivovat i na hradu Kašperk.

„Dle zpráv ze Šumavy byly výhledy opravdu výjimečné, ať už směrem na Alpy nebo do našeho vnitrozemí, kde bylo možné rozeznat cíle i 150 kilometrů daleko. Za velmi dobrou dohledností stojí velmi suchý vzduch nad inverzí. I dnešek se ponese ve znamení inverze, pro kterou je typické slunečno na horách a mlhavo a mrholení v nižších polohách,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Naprosto dechberoucí atmosféra zavládla i v okolí nejvýše položeného královského hradu v Čechách. Takto se nad Kašperkem proletěli s dronem nadšenci z projektu We Love Šumava.

O víkendu mohli turisté dohlédnout z některých šumavských vrcholků až na Alpy. Viditelné například byly z nejvyšší šumavské hory Velký Javor. Vrcholky Alp jsou ze Šumavy vzdušnou čarou vzdálené přibližně 300 kilometrů.

Tento týden nás budou v nižších polohách stále doprovázet mlhy a mrholení. Od druhé poloviny týdne přibudou i přeháňky a na horách se už může objevit i sněžení.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto arber.de

Štítky Šumava, inverze, počasí na Šumavě, ČHMÚ, předpověď počasí, We Love Šumava, Alpy, Kašperk, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Královský hrad, Velký Javor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Inverzní počasí nabízí na Šumavě úchvatné scenérie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.