Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Lipně jsou v hotelích ještě volná místa na silvestra, v zájmu převažují Češi

Hotely a penziony okolo lipenského jezera mají ještě volné pokoje na silvestrovské pobyty. Obsazené jsou rozdílně, od 50 až do 80 procent, někde už je i obsazeno. Mezi hosty převažují Češi. Skokový nárůst rezervací čekají provozovatelé od chvíle, kdy začne provoz v lipenském lyžařském středisku.

Lipenský hotel Element je na silvestra zatím obsazený asi z poloviny. „Převažují čeští klienti, ale v porovnání s minulým rokem se hotel plní i zahraniční klientelou. Minulý silvestr byl naším prvním a ovlivněný covidovými restrikcemi. Proto trend rezervací tento rok vnímáme velmi pozitivně," řekla mluvčí firmy Lipno servis Olga Kneiflová. V hotelu je 96 pokojů, asi 300 lůžek. Podle mluvčí nelze říci, zda ceny meziročně zvedly, nebo snížily. Cenová hladina se celý rok řídí poptávkou, ceny tedy nejsou fixní.

Společnost Korzo Lipno má na silvestra plno z 66 procent, podobně jako touto dobou loni. Hosté jsou hlavně z Česka, jak uvedl Jiří Šilha z marketingu společnosti. Jen hosty z Čech má penzion Výtoň v Přední Výtoni. Na silvestra je už plný. „Mezi svátky ještě máme volné pokoje. Zájem byl oproti loňsku zvýšený, ale jde o kratší, dvou- až třídenní pobyty," sděli provozovatel Michal Rolčík.

V Lipno Lake Resort v Lipně nad Vltavou se situace s týdenními silvestrovskými a vánočními pobyty proti letům před pandemií covidu-19 liší. V 51. týdnu spojeném s předvánočním pobytem mají plno ze 40 procent, v silvestrovském týdnu ze tří čtvrtin a v novoročním týdnu ze dvou třetin.

„Tyto údaje jsou ve srovnání s předcovidovým rokem 2019 přibližně o 20 procent nižší. Věříme nicméně, že nakonec dosáhneme podobné obsazenosti, protože do hry vstoupil trend poslední doby, a tím je rezervování více na poslední chvíli. Nyní se rezervace na tyto termíny začínají množit. Velkou pomocí pro skokový nárůst rezervací pak bude určitě zpráva o zahájení provozu ve skiareálu Lipno, protože naše apartmány jsou přímo u sjezdovky. Hosté tak mohou z lyží rovnou do své sauny, kterou máme na každém apartmánu," řekl za resort Luboš Krejza.

Z 80 procent mají plno v hotelu Resort Relax v Dolní Vltavici. Je to zhruba srovnatelné s předcovidovými roky, jak uvedl za hotel Martin Prokeš. Asi 60 procent hostů je ze zahraničí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky hotely, turistika, zábava, silvestr, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Lipně jsou v hotelích ještě volná místa na silvestra, v zájmu převažují Češi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.