Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Firma Myco bodovala na prestižní ekologické soutěži. Blahopřál i rakouský prezident

PR článek

Velký úspěch zaznamenali jihomoravští podnikatelé z biotechnologické firmy Myco. Se svým řešením, při němž nahrazují plastové obaly přírodními materiály z houbového mycelia, se probojovali mezi patnáct nejlepších ekologických projektů renomované soutěže Energy Globe Award. V tvrdé konkurenci obstáli a odvezli si zvláštní ocenění poroty.

Pro moravské podnikatele byla úspěch už samotná kvalifikace na celosvětovou ekologickou soutěž. Mezi téměř dvě stě projekty se dostal český start-up mezi patnáct finalistů. Při cestě do finále například ovládla firma z Kyjova české kolo soutěže Energy Globe Award, kterou každoročně pořádá společnost E.ON.

Blahopřál i prezident

Finále a slavnostní vyhlášení se odehrálo v rakouské Vídni, kam zamířily desítky předních výzkumníků v čele s držitelem Nobelovy ceny Mohanem Munasinghem ze Srí Lanky. Právě z jeho rukou zástupci České republiky převzali zvláštní cenu poroty. Podobný počin se doposud žádné tuzemské firmě nepodařil.

„Vážíme si toho a je pro nás velká čest získat takovou cenu. Jde o velkou satisfakci pro celý tým, který dlouhou dobu tvrdě pracuje, aby se z nuly dostal start-up nahoru. Soutěž měla velkou kvalitu. O to více nás těší, že jsme uspěli,“ sdělil zakladatel biotechnologické firmy Myco David Minařík, kterému na dálku gratuloval i rakouský prezident Alexander Van der Bellen. Čechům podobně jako ostatním finalistům v úvodní zdravici poděkoval za mimořádný přínos pro životní prostředí. 

E.ON Energy Globe zná vítěze. Nejlepším udržitelným projektem roku se stal start-up MYCO

Soutěž E.ON Energy Globe, prestižní tuzemské ocenění v oblasti ekologie a udržitelnosti, zná vítěze letošního 14. ročníku. Nejlepším tuzemským ekologickým a udržitelným projektem roku se stal kyjovský start-up MYCO, který se zaměřuje na výrobu...

Plasty nahrazují houbami 

Energy Globe World Award mělo pět kategorií – Země, Oheň, Voda, Vzduch a speciální kategorii Mládež. Češi se ucházeli o přízeň porotců v sekci Země a předčili je pouze Indové s projektem, který bojuje proti pálení strnišť rýže po sklizni. 

Ocenění získali podnikavci díky unikátnímu nápadu, jenž spočívá v nahrazení jednorázových obalů či pěnového polystyrenu, který se využívá například jako výplň v krabicích. Tým kolem Minaříka nahrazuje plasty nenáročným, přírodním a především funkčním materiálem z houbového mycelia nebo odpadů ze zemědělského a dřevozpracujícího průmyslu. Při výrobě navíc nevznikají žádné škodlivé chemikálie ani další odpad. 

V pondělí začne realizace druhé etapy parkovacích zón, ve vybraných ulicích už jsou značky se zákazem zastavení

Město by v pondělí mělo začít realizovat dopravní značení v rámci akce „Doprava v klidu – parkovací zóny II. etapa – oblast severozápad“. Týkat se bude ulic Resslova, Klavíkova, Jaroslava Haška, Kubatova, Budivojova, Jiráskovo nábřeží,...

Ve výrobě se nezastaví 

I díky úspěchu se společnost z Hodonínska dostává stále více do povědomí veřejnosti. V poslední době se ve výrobě doslova nezastaví. Elán a chuť do práce je ale neopouští. „Stavíme novou linku, máme pronajatou halu a optimalizujeme výrobu. Přichází k nám stále více zákazníků. Nejsme ale aktuálně z kapacitních důvodů schopni poptávku pokrýt,“ dodal Minařík, který plánuje novou cenu umístit na polici ke květinám.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky E.ON, Ekologie, Cena, Podnikaní, Myco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma Myco bodovala na prestižní ekologické soutěži. Blahopřál i rakouský prezident  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.