Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

ENGEL je silný partner i v nelehké době

PR článek

Rodinná firma ENGEL se tímto heslem řídí již mnoho let, byla založena v roce 1945 panem Ludwigem Englem, a přestože prošla mnoha krizemi, vždy z nich vyšla silnější a zkušenější. „Věřím, že tomu bude tak i v současné době, kdy máme za sebou velmi turbulentní období – válku s covidem vystřídala válka na Ukrajině a s ní přichází první vlna uprchlíků, výrazné zdražení energií, pohonných hmot a potravin," říká vedoucí personálního oddělení David Dědič.

Letos se firmě ENGEL podařilo překročit významný milník a tím byl dosažený počet 7 000 zaměstnanců v 9 výrobních závodech a obchodních zastoupení po celém světě. Z toho ENGEL strojírenská spol. s r.o. se sídlem v Kaplici bude do roku 2023 vstupovat více jak 1150 zaměstnanci.

ENGEL je zodpovědný zaměstnavatel a pro své zaměstnance vždy bude silným partnerem nejen v této nelehké době, ale po celou dobu své existence. Lidé mohou využívat velkého množství benefitů a bonusů našich smluvních partnerů. „Dále pak z důvodu nastalé ekonomické situace a tím skokového navýšení nákladů domácností jsme se rozhodli podpořit naše zaměstnance mimořádným měsíčním bonusem, který budeme vyplácet až do konce našeho obchodního roku. Věříme, že i tuto ne zcela příznivou situaci společně zvládneme," popisuje vedoucí personálního oddělení David Dědič.

ENGEL, jako rodinná firma, pořádá pro zaměstnance a jejich děti společenské, kulturní a sportovní akce. Celý tento kalendářní rok byl velmi pestrý v tomto ohledu. „O celé zajištění a organizaci se stará náš PR tým, kterému patří velký dík za hladký průběh těchto akcí. V letošním roce opět další přibyly. Pro naše zaměstnance a jejich děti pořádáme ENGEL dětský den, ENGEL v BĚHu nebo Sportovní den s drakiádou. Před letní celozávodní dovolenou se koná dvoutýdenní příměstský ENGEL tábor v prostorách firemního parku a jídelny, kdy zaměstnanci mohou využít benefitu – ráno rodiče nebo prarodiče přivedou své děti a vnoučata do práce, tam si je převezmou lektorky a lektoři a den plný her a zábavy začíná. Jako již tradičně byl o volná místa obrovský zájem a jen z důvodu povolené kapacity jsme nemohli více dětí přijmout," vysvětluje Dědič.

Kromě toho, že je ENGEL významným producentem vstřikovacích strojů a kompletního příslušenství, je také známý tím, že jeho pracovníci mají srdce na správném místě. Peníze za vypitou kávu, kterou si pravidelně dopřávají, nejen letos směřovaly k těm nejmenším. „Tradičně před Vánoci podporujeme dětskou hematoonkologii při Nemocnici v Českých Budějovicích a hendikepovaným dětem a jejich rodinám pomáháme finančně. Těší mě, že nám není lhostejné dění v našem okolí, a i sami zaměstnanci přichází s dalšími nápady na podobné miniprojekty," uvedl vedoucí personálního oddělení.

Každoročně se pak s dětmi i rodiči rozloučí poslední den před dovolenou ENGEL grilovačkou, kdy společně posedí v parku u dobrého jídla a přivítají tak dvoutýdenní celozávodní dovolenou. Vrcholem akcí celého roku se stal říjnový ENGEL večírek, který se podařilo zorganizovat po téměř třech letech omezení, zúčastnilo se jej přes 650 zaměstnanců a všichni si večírek v duchu párty jistě náležitě užili.

„Chtěl bych tímto poděkovat všem našim zaměstnancům za tento kalendářní rok a popřát šťastné a veselé Vánoce, mnoho štěstí a zdraví jim i jejich rodinám do roku 2023,“ uzavírá vedoucí personálního oddělení David Dědič.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky engel, práce, zaměstnavatel, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ENGEL je silný partner i v nelehké době  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.