Počasí dnes31 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Podcast ukazuje, co se odehrává v budějovickém závodě firmy Robert Bosch

PR článek

Jak spolupracují Jihočeši s kolegy z Mexika? Co obnáší vývoj produktů, které lidé využívají každý den? Nejen na to odpoví nový podcast firmy Robert Bosch, který posluchačům ukáže, čemu se věnuje závod v Českých Budějovicích. První díl právě vychází.

Společnost Robert Bosch působí v Českých Budějovicích téměř 32 let. Za tu dobu zaměstnanci vybudovali velký závod, kde nyní pracuje přes 3600 lidí. Ti se věnují výrobě i vývoji. 

„Většina produktů se u nás vyráběla a montovala. V uplynulých letech ale vznikal také vývoj, dnes tu máme 770 vývojových inženýrů a testovacích expertů v laboratořích,“ připomíná Vlastimil Šram, který má na starosti skupinu věnující se vývoji a stavbě zařízení na výrobu ultra-čisté vody.

Právě o tom, co se v závodu odehrává, bude Vlastimil Šram mluvit se svými hosty v novém podcastu. V prvním díle si s kolegy povídá o rozšířené realitě a jejím využití. „S rozšířenou realitou pracujeme už nějakou dobu. V prvním díle našeho podcastu si s kolegy povídáme o tom, jak nám tato technologie umožňuje spolupráci napříč závody. Například budějcký závod díky tomu spolupracuje s tím mexickým. Proto jsme si povídali o tom, jak nám rozšířená realita usnadňuje práci, šetří finance, a zároveň jsme schopni operativně zasáhnout v případě problému na druhé straně světa,“ vypráví Vlastimil Šram.

Další díly podcastu se budou věnovat významu redukce emisí CO2 nejen pro českobudějovický závod či klapce do spalovacích motorů. Ta sice vznikla v 19. století, ale její vývoj stále pokračuje.

„Byla už v prvních automobilech, my ji ale nyní vyvíjíme pro spalovací motory i vodíkové nákladní vozy, které jsou budoucností mobility. Chceme ukázat, že i více než sto let starý produkt má v dnešní době budoucnost,“ vysvětluje Vlastimil Šram

Podcast je podle něj nenásilnou formou, jak si posluchači mohou rozšířit obzory. Vyslechnout si ho mohou studenti, kteří zjistí, co by je čekalo, pokud by stáli o práci ve firmě, ale i široká veřejnost, kterou zajímají technologie.

„Chceme si srozumitelně povídat o tom, co se v Českých Budějovicích odehrává. Hosty podcastu budou pracovníci jihočeského závodu, dorazí ale také kolegové z Jihlavy či Prahy,“ říká Vlastimil Šram, podle kterého by v některých epizodách měli vystupovat také zástupci partnerský firem a další odborníci.

Podcast si lidé mohou poslechnout na Spotify či YouTube, kde bude k dispozici i video. V některých epizodách totiž bude k vidění i názorná ukázka některých produktů. Každý měsíc by se posluchači měli dočkat jedné epizody. Moderovat ji bude Vlastimil Šram který se na novou úlohu těší. „Bude to pro mě nová výzva, ale věřím, že bude pozitivní a přinese ovoce,“ dodává s úsměvem.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky české budějovice, robert bosch, podcast, česko, byznys, ekonomika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podcast ukazuje, co se odehrává v budějovickém závodě firmy Robert Bosch  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.