Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

I přes oteplení z posledních dnů zůstávají jihočeské lyžařské areály v provozu

I přes oteplení z posledních dnů jihočeská lyžařská střediska udržela provoz. Skiareál Lipno ho navíc rozšiřuje a otevírá další sjezdovky. Lyžuje se na řadě dalších míst regionu.

„Lanové dráhy a sjezdové tratě Skiareálu Lipno se nezastaví ani během vánočních svátků. V provozu budou všechny lanové dráhy a lyžovat se bude na šesti kilometrech sjezdových tratí. Dnes se k aktuálně otevřenému Fox parku a sjezdovkám Jezerní a Dámská přidala sjezdová trať Lipenská, Vyhlídka a Spojovací. Na Štědrý den se připojí i sjezdovka Promenádní," uvedla za lipenské středisko Olga Kneiflová a doplnila, že na Štědrý den i druhý vánoční svátek provozovatel poskytne 20 procent slevu na rodinné skipasy.

Přestože Vánoce znamenají pro střediska většinou hlavní část zimní sezony, lyžařský areál Zadov zatím skipasy nezdražil. „Zatím stále lyžujeme za ceny pro vedlejší sezonu. Otevřeno budeme mít ve zkrácené době i na Štědrý den, kdy především dopoledne lidé přijíždějí na lyže," uvedl za zadovské středisko Petr Vondraš.

Zatímco nižší polohy zasáhla silná obleva, na svazích příhraničního skiareálu Hochficht leží 40 až 65 centimetrů technického sněhu. Od pátku provozovatel spustí všechny lanovky a vleky a otevře další sjezdovky. „Přestože se výrazně oteplilo, sněhu máme dostatek a navíc pro návštěvníky otevřeme další sjezdovky. Od pátku zprovozníme čtyřsedačkovou lanovku Schwarzenbergbahn se sjezdovkou Schwarzenbergabfahrt a během víkendu dále sjezdovky Stierwiese a Zwieselberg Family. Přes vánoční svátky budeme mít v provozu všechny lanovky a vleky a 20 kilometrů sjezdovek," řekl ředitel Hochfichtu Gerald Paschinger.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hochficht

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes oteplení z posledních dnů zůstávají jihočeské lyžařské areály v provozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.