Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Povodí Vltavy vyhlásilo architektonickou soutěž o návrh areálu ve Strakonicích

Státní podnik Povodí Vltavy vyhlásil architektonickou soutěž o návrh nového provozního střediska ve Strakonicích. Zahájení stavby je naplánováno na rok 2025 a předpokládané náklady jsou 85 milionů korun bez DPH.

Podle tiskového mluvčího Povodí Vltavy Hugo Roldána je to poprvé v historii, kdy podnik vyhlásil architektonickou soutěž. Jejím cílem je najít návrh na podobu celého areálu včetně koncepce interiéru. Objekt má být rozdělen na administrativní část přístupnou i veřejnosti a služební část pouze pro zaměstnance podniku. Budova má sloužit 18 zaměstnancům.

Povodí Vltavy v zadání projektu klade velký důraz na využití alternativních zdrojů energie, jako je fotovoltaika nebo rekuperace vzduchu. „Jsme organizací, která se při výkonu svých činností řídí šetrným přístupem k ochraně životního prostředí, zaměřuje se čím dál více na využívání moderních nízkoenergetických komponentů, obnovitelných zdrojů, snižování dopadů uhlíkové stopy, tedy na odpovědný přístupe k životnímu prostředí," uvedl generální ředitel Povodí Vltavy Petr Kubala.

Návrhy do soutěže lze podávat do 5. dubna a vítězný návrh by měla odborná porota vybrat po Velikonocích. Podnik předpokládá, že s vítězem uzavře smlouvu v létě.

Povodí Vltavy spravuje na území 28 708 kilometrů čtverečních téměř 22 000 kilometrů vodních toků. Hospodaří se 114 vodními nádržemi, stará se o 21 plavebních komor na Vltavské vodní cestě, o 354 jezů a 21 malých vodních elektráren. Předloni státnímu podniku klesl zisk o více než 50 milionů na 24,3 milionu korun. Výnosy společnosti v roce 2021 činily 1,39 miliardy korun a proti roku 2020 se výrazně nezměnily.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lucie Burianová

Štítky voda, architektura, stavby, povodí vltavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povodí Vltavy vyhlásilo architektonickou soutěž o návrh areálu ve Strakonicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.