Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Česko zasáhne silný vítr, varovali meteorologové

Během středy a čtvrtka má Českou republiku zasáhnout podle meteorologů silný vítr. Výstraha platí od středečního poledne až do čtvrtečního odpoledne. Vítr může dosahovat rychlosti až 70 kilometrů za hodinu.

Výstraha meteorologů platí pro celý Jihočeský kraj od středeční osmé hodiny večer do čtvrteční druhé hodiny odpoledne. Silný vítr podle předpovědi nejdříve zasáhne západní polovinu Čech a Slezsko, od noci na čtvrtek pak bude foukat i ve zbývajících částech země.

Podle meteorologoů půjde o přechodně silný jihozápadní vítr, který může dosahovat rychlostí až 70 kilometrů za hodinu. Může poškodit stromy a lesy a menší škody může způsobit i na budovách. Hrozí nebezpečí úrazy uvolněnými předměty, zlomenými větvemi a komplikace mohou vzniknout také v dopravě. 

„Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Lidé by měli dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách doporučujeme omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií," uvedli meteorologové na webu.

Ohodnoť článek

Foto HZS Pardubického kraje

Štítky výstraha, vítr, meteorologové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko zasáhne silný vítr, varovali meteorologové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.