Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jihočeský kraj letos rozdělí z investičního fondu mezi obce 230 milionů korun

, aktualizováno 4. ledna 2023, 9:23

I v roce 2023 bude Jihočeský kraj rozdělovat peníze z investičního fondu, který pomáhají obcím v realizaci jejich projektů. Letos půjde o částku 230 milionů korun. Krajský investiční fond funguje od roku 2020 a podpořil za tu dobu téměř 70 projektů.

Investiční fond vznikl jako nový projekt kraje po volbách v roce 2020. Jeho cílem je pomoct obcím a městům financovat významné investiční akce například v oblasti školství, sportu, sociální péče nebo kultury. Nejvíce může obec získat 50 procent celkových nákladů a maximálně 30 milionů korun na jednu investiční akci. 

„Krajský investiční fond je projekt, který se nám velmi líbí, a jsme přesvědčeni, že se nám povedl. Pomocí něho jsou realizovány akce jako například stavba nových mateřských škol, oprava sokoloven nebo školních jídelen. I pro rok 2023 počítáme s jeho fungováním," uvedl Tomáš Hadjušek (ODS).

V letošním roce je ve fondu podle Hajduška připraveno 230 milionů korun. Částku na svém prosincovém jednání schválili krajští zastupitelé. Nemusí být ale konečná. „V průběhu roku ji můžeme případně ještě o něco navýšit," uvedl náměstek hejtmana.

Žádosti mohou obce a města posílat od 17. ledna do 13. února. Následovat bude projednání a schválení jednotlivých žádostí. To by mělo proběhnout na březnovém krajském zastupitelstvu.

Fond v minulosti podpořil například dostavbu sportovní haly v Dolním Třeboníně na Českokrumlovsku, výstavbu zimního stadionu v Plané nad Lužnicí na Táborsku nebo poskytl peníze na vybudování centra pro seniory v Táboře. Za dva roky uvolnil více než 400 milionů korun na 67 projektů v celkové hodnotě 2,6 miliardy korun.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky jihočeský kraj, investiční fond, investice, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj letos rozdělí z investičního fondu mezi obce 230 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.