Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zvýšení mezd o 10 procent, inflační bonus i bonus za překročení obratu. Viscofan CZ podrží své zaměstnance v nejisté době

PR článek

Většinu loňského roku poznamenala nebývale vysoká inflace překračující dvojcifernou hranici. Ačkoliv jsou očekávání pro letošní rok optimističtější, je jasné, že si za své mzdy můžeme koupit stále míň. Většina zodpovědných zaměstnavatelů má snahu tuto ztrátu kompenzovat zvýšením mezd, nárůst o dvojciferné procento však bylo ještě donedávna tabu. Mezi hrstkou firem, které navyšují mzdy o celých 10 % je také budějcký Viscofan. Kromě toho garantuje svým zaměstnancům také mimořádný bonus při překročení ročního plánu.

Když se na podzim zvedla největší vlna obav z cen energií a někteří dodavatelé začali razantně zdražovat, rozhodlo vedení Viscofanu o vyplácení mimořádných příspěvků svým zaměstnancům.  Každý z nich si tak v posledním čtvrtletí roku přilepšil o 2000 korun měsíčně.  Vznikl také přehledný informační materiál, který srozumitelně vysvětluje a radí, jak si se situací nejlíp poradit a na koho se lze v nouzi obrátit.

Už v té době také vedení Viscofanu hovoří o plánovaném navýšení mezd o celých 10 procent, což s povděkem kvituje odborová organizace, a vyjednávání o nové kolektivní smlouvě se tím velmi usnadní i uspíší.

„Děláme maximum, aby Viscofan prosperoval a byl stabilní firmou s pozitivním výhledem do budoucnosti. Máme zájem, aby i naši zaměstnanci toto náročné období zvládali a vnímali Viscofan jako stabilního zaměstnavatele, který je v těžkých chvílích podrží," uvádí ředitel společnosti Miloslav Kamiš.

I přes složitou ekonomickou, společenskou a geopolitickou situaci posledních let Viscofan každoročně roste. Také na letošek plánuje další navýšení výroby. Vypsal proto také motivační bonus, který garantuje zaměstnancům vyplacení mimořádného příspěvku, pokud se podaří překročit plánovaný hospodářský výsledek. S ohledem na ekonomické výsledky firmy v posledních několika letech je tento cíl reálně dosažitelný a snad i očekávaný. 

„Největší devízou a hnacím motorem firmy jsou naši zaměstnanci. Bez nich by Viscofan nebyl tam, kde je. Chceme je proto nejen podržet a podpořit, ale také motivovat k ještě lepším výkonům,“ dodává ředitel Kamiš.

Kromě finančního ohodnocení a motivačních bonusů v jihočeském regionu nadstandardních využívají zaměstnanci Viscofanu širokou škálu zaměstnaneckých benefitů a během roku pro ně firma připravuje několik společenských, kulturních či sportovních akcí. Podnik každoročně investuje nemalé peníze do zlepšování pracovního prostředí a zázemí, automatizace, vzdělávání nebo podpory volnočasových aktivit. Za přímou péči o zaměstnance vydal vloni téměř 7 milionů korun.

Jednoho z nejvýznamnějších zaměstnavatelů Jihočeského kraje najdete v areálu někdejší věhlasné tabačky v centru Českých Budějovic. Výrobce potravinářských obalů, který své výrobky vyváží více než do stovky zemí po celém světě, zakončil minulý rok tržbami, které vysoce překračují 8 miliard korun. Viscofan CZ je lídrem průmyslových inovací v potravinářském průmyslu a stabilním pilířem ve struktuře největšího světového výrobce umělých střívek Viscofan Group.  

Firma zaměstnává bezmála 700 lidí od méně kvalifikovaných pozic až po špičkové strojaře, laboranty, výzkumníky a vědce. Investice, které jen v minulém roce dosáhly více než 90 milionů korun, směřují především do inovací a modernizace výroby. Díky tomu je Viscofan jedním z technologických lídrů nejen v jihočeském regionu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky viscofan, mzdy, bonus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvýšení mezd o 10 procent, inflační bonus i bonus za překročení obratu. Viscofan CZ podrží své zaměstnance v nejisté době  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.