Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tábor obnovuje asistenty prevence kriminality. Působit mají především v centru a na sídlištích

Vedení Tábora se rozhodlo vrátit do ulic asistenty prevence kriminality. Město si projekt vyzkoušelo v roce 2021, kdy pozici zastávali dva zájemci z řad romské menšiny. Pracovní místa asistentů tehdy ale nebyla zřízena na dobu neurčitou, proto byl projekt zastaven. Pozici teď hodlá vedení města od února opět obnovit. Na posledním jednání o tom rozhodla městská rada.

„Dlouhodobě se zabýváme problematikou bezpečnostní situace v Táboře. Byla zřízena pracovní skupina a té se již podařilo některá navrhovaná opatření zrealizovat, například zvýšenou spolupráci romských poradců se školami, změnu kontrolních obchůzek policie,“ řekl vedoucí městského Odboru kanceláře starosty Martin Nešuta.

Tábor už práci asistentů prevence kriminality využíval v roce 2021, ale pracovní místa tehdy nebyla zřízena na dobu neurčitou a proto byl projekt zastaven. Asistenti nezvládli vykonávat dva pracovní poměry najednou.

Velitel Městské policie Petr Svoboda potvrdil, že asistenty opět začlení do hlídek strážníků. „Náš předpoklad je, že budou působit především v centrálních částech města, kde se nám vyskytuje problémová mládež, případně v létě na nábřeží nebo na obou sídlištích. To bude takové hlavní pole působnosti,“ shrnul redakci Drbny Svoboda.

Pracovat podle něho budou 40 hodin v týdnu. „Takový je předpoklad. Odpovídá to tedy plnému pracovnímu úvazku, tedy osmi hodinám denně. Později se časové nasazení může změnit a uzpůsobit požadavkům,“ dodal Svoboda s tím, že se jejich nasazení může měnit také podle kulturního programu ve městě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto redakce

Štítky Tábor, městská policie, asistent prevence kriminality

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Hlavně aby řádně prověřil jejich trestní minulost. Tím mám na mysli opis trestního rejstříku.

Úterý, 17. ledna 2023, 10:27Odpovědět

Tábor obnovuje asistenty prevence kriminality. Působit mají především v centru a na sídlištích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.