Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Díky sněžení se na Zadově upravují trasy pro běžkaře, v provozu jsou i sjezdovky

Na Zadově dnes díky sněžení upravili první kilometry tras pro běžkové lyžování. Sjezdovky se po pauze způsobené teplým počasím otevřely v sobotu. Za víkend Zadov navštívilo asi 2500 lyžařů. Zájem byl i o sjezdovky lipenského skiareálu, kam přišlo o víkendu asi 1600 lidí. 

"Co se týká návštěvnosti, byl to takový standardní víkend," řekl za areál Zadov Petr Vondraš. Vánoční svátky bývaly podle něho navštěvovanější, Vánoce 2022 ale byly výjimkou. "Takže tento víkend byl v aktuální sezoně určitě ten lepší," řekl Vondraš.

Areál musel kvůli oblevě přerušit provoz 6. ledna. Nyní je na sjezdovce technický sníh s vrstvou sněhu přírodního. Do rána napadlo asi 12 centimetrů a podle předpovědi bude ještě sněžit, díky čemuž je možné znovu i běžkové lyžování. "Dnes jsme po delší době najížděli první stopy, zatím je to v délce pěti kilometrů," řekl Vondraš.

V areálu je v provozu Pucalka a dětský park. Zřejmě příští víkend by se lyžařům mohla otevřít i sjezdovka U můstku.

Ve Skiareálu Lipno mohou lyžaři na sjezdovky Dámská, Jezerní a Spojovací, na Sjezdovku lišáka Foxe a do Fox parku. "Podmínky jsou teď naprosto perfektní, padá nejenom ze sněžných děl, ale také z nebe, což je určitě dobře. Za víkend navštívilo skiareál asi 1600 lyžařů," řekla za lipenský areál Olga Kneiflová.

Dobré lyžařské podmínky panují i v příhraničním skiareálu na rakouské straně Šumavy Hochficht. V provozu jsou zatím čtyři sjezdovky a část vleků.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto redakce Drbny

Štítky ČR, rekreace, hory, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky sněžení se na Zadově upravují trasy pro běžkaře, v provozu jsou i sjezdovky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.