Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Česko se probudilo do mrazivého rána. Na Šumavě klesla rtuť teploměru k minus třiceti stupňům Celsia

Česko se probudilo do mrazivého rána. Na Šumavě v pondělí nad ránem klesly teploty pod minus 20 stupňů Celsia. Podle dostupných informací meteorologů bylo nejchladněji na stanici Perla u Kvildy. Tam k překročení hranice třiceti stupňů pod nulou chyběly jen dvě desetiny stupně Celsia.

„Nejchladnější stanicí je Kvilda-Perla na Šumavě, která hlásí mínus devětadvacet stupňů Celsia. Teplotní extrémy pro tento den ale překonány nejsou, protože v roce 2012 bylo třeba právě na Kvildě-Perle ještě o stupňů Celsia méně,“ potvrdili meteorologové.

Nízké teploty mají sužovat část Česka i v následujících dnech. Výstraha meteorologů před mrazy platí do středečního rána například pro západní část Jihočeského kraje, Vysočinu, Liberecký kraj nebo Královéhradecký kraj.

Při tak nízkých teplotách klesá účinnost soli a silnice mohou klouzat. Povrchy vozovek v kraji jsou většinou vlhké či suché a vymrzlé. 

Dnes může být podle meteorologů ještě oblačno, ale k večeru se bude vyjasňovat. Jasno nebo polojasno pak vydrží až do začátku víkendu. Teploty se budou přes den pohybovat většinou okolo nuly, v noci ale mohou padat opět hluboko pod ni.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky počasí, Jihočeský kraj, Šumava, Kvilda, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Kraj Vysočina, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko se probudilo do mrazivého rána. Na Šumavě klesla rtuť teploměru k minus třiceti stupňům Celsia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.