Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Písek věnuje 300 tisíc korun na pomoc oblastem zasaženým zemětřesením

Tři sta tisíc korun chce poslat Písek jako pomoc pro Turecko a Sýrii, které na začátku tohoto týdne zasáhlo ničivé zemětřesení. Poskytnutí daru schválila rada města, potvrdit ji musí ještě zastupitelstvo. Tento týden schválilo finanční pomoc také krajské zastupitelstvo, které zasažený oblastem pošlo tři miliony korun.

„Jedná se o symbolickou podporu a vyjádření naší lítosti nad touto tragickou událostí. Peníze chceme do postižených zemí poslat prostřednictvím některé z českých humanitárních organizací, které v postižených oblastech působí a dokážou peníze smysluplně využít," řekl písecký místostarosta Michal Přibáň.

Tisková mluvčí Petra Měšťanová připomněla, že město takto nepomáhá poprvé. V roce 2021 poslalo více než milion korun jihomoravským obcím, které poničilo tornádo. Sám Písek byl příjemcem finanční pomoci od mnoha dárců po ničivé povodni v roce 2002.

Pomoc pro Turecko a Sýrii tento týden schválilo také zastupitelstvo Jihočeského kraje. Organizaci Člověk v tísní předá finanční dar tři miliony korun. „Oceňuji to, že si v zastupitelstvu umíme vyříkat nepříjemné věci, ale také se dokážeme jednotně shodnout na pomoci. Ukázalo se to už při tornádu na Moravě, kdy jsme této oblasti také jednohlasně pomohli," řekl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

Jihočeský kraj věnuje tři miliony korun zemětřesením zasaženému Turecku a Sýrii

Jihočeský kraj věnuje tři miliony korun jako pomoc pro oblasti zasažené zemětřesením v Turecku a Sýrii. Peníze předá organizaci Člověk v tísni. Dar jako mimořádný bod schválili na dnešním zasedání jihočeští zastupitelé. Pro návrh hlasovalo všech...

Ničivé zemětřesení, které v pondělí zasáhlo oblast na hranici mezi Tureckem a Sýrií, si podle poslední bilance vyžádalo přes 21 700 obětí. V zasažených oblastech pracují kromě tureckých záchranářů týmy z desítek zemí světa, včetně hasičů a záchranářů z Česka.

Ohodnoť článek

Foto Město Písek

Štítky Turecko, Sýrie, správa, katastrofy, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek věnuje 300 tisíc korun na pomoc oblastem zasaženým zemětřesením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.