Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Česko čeká v týdnu teplotní inverze, teploty budou stoupat až ke 12 stupňům

Česko čeká v tomto týdnu teplotní inverze s mlhami a nízkou oblačností v nížinách, na horách bude obloha jasná. Noční teploty klesnou k nule. Nejvyšší denní teploty očekávají meteorologové většinou mezi dvěma a šesti stupni Celsia, na slunci vystoupají k deseti stupňům. Od poloviny týdne se obloha zatáhne, bude pršet, na horách i sněžit a ke konci týdne se oteplí až na 12 stupňů.

Dnešek byl zpočátku mlhavý a oblačný, odpoledne se ale obloha částečně protrhala. Nejvyšší teploty vystoupaly na šest až deset stupňů Celsia, na horách se pohybovaly kolem jednoho stupně. Oblačné počasí s mlhami a ojedinělým mrholením se objeví také v úterý.

Odpoledne už ale bude jasno až polojasno. V noci mohou teploty místy klesat mírně pod bod mrazu, přes den předpovídají meteorologové teploty mezi dvěma a šesti stupni Celsia, při déletrvající malé oblačnosti vystoupají až na deset stupňů. Podobné teploty i obdobný ráz počasí s mlhami, které se postupně promění v polojasnou oblohu, přetrvá i v polovině týdne. Na horách bude polojasno až jasno, noční teploty se budou pohybovat kolem bodu mrazu, při vyjasnění klesnou až na minus pět stupňů.

„Počasí se více změní ve druhé polovině týdne, kdy budou přes naše území přecházet jednotlivé frontální systémy od západu až severozápadu. Celkově přibude mraků a na většině území bude občas pršet, na horách i sněžit," informovali meteorologové. Oteplí se hlavně v noci. Teploty se budou v noci na pátek pohybovat mezi plus dvěma až šesti stupni, přes den vystoupají na deset stupňů. Od soboty bude pokračovat zamračené počasí s deštěm, v neděli teploměr může ukázat až 12 stupňů Celsia. Na horách by postupně mělo začít sněžit.

V následujících čtyřech týdnech, tedy ode dneška do 12. března, očekávají meteorologové teploty i srážky odpovídající průměrným hodnotám, přičemž o něco tepleji, než bývá v tuto dobu obvyklé, bude tento týden. „Týdenní průměry nejvyšších denních teplot předpokládáme ve všech čtyřech týdnech předpovědi kolem plus šesti stupňů Celsia," uvedli meteorologové v měsíční prognóze počasí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Redakce

Štítky Česko, stupeň Celsia, meteorologové, předpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko čeká v týdnu teplotní inverze, teploty budou stoupat až ke 12 stupňům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.