Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Písecký plavecký stadion potřebuje rekonstrukci. Město opraví terasu a vzduchotechniku

Písek hodlá v letošním roce opravit jižní terasu a vzduchotechniku místního bazénu. Kvůli rekonstrukci bude muset být na nějakou dobu přerušen provoz. Výměna vzduchotechniky probíhá ve dvou etapách, loni se měnila nad dětským bazénem, letos se dotkne plaveckého bazénu a jeho příslušenství.

„Výměna vzduchotechniky bude stát 4,3 milionu korun bez DPH a je naplánována na období letních prázdnin, stadion bude muset být v průběhu prací zavřený. Venkovní terasa se bude opravovat od března do května a provoz bazénu neovlivní. Práce vyjdou na téměř 1,9 milionu korun bez daně,“ řekl místostarosta Josef Soumar (Piráti).

Rekonstrukce je podle vedení města nezbytná, aby byl zajištěn bezproblémový provoz plaveckého stadionu v nejbližších letech. „V případě výstavby nového bazénu jej bude totiž nutné nechat otevřený minimálně dva až tři roky, a pokud by se přistoupilo k jeho opravě, zabere jen příprava projektové dokumentace jeden až dva roky,“ poznamenal místostarosta s tím, že už začal pracovat výbor pro bazén, který hodnotí obě varianty.

Letos je naplánována výměna vzduchotechnických větracích, odvlhčovacích a vytápěcích jednotek a část jejich rozvodů. „Stávající vzduchotechnické jednotky, které větrají prostor plaveckého bazénu, jsou ve špatném technickém stavu, přestávají plnit požadovanou funkci a náhradní díly se na ně již nevyrábějí,“ doplňuje Lenka Gareisová, mluvčí Městských služeb Písek, které plavecký stadion spravují. 

Pokud by byl přerušen provoz vzduchotechnického zařízení bazénu, nebyly by splněny stanovené mikroklimatické podmínky pro provoz veřejného bazénu a objekt by musel být uzavřen. Práce jsou naplánovány na červenec a srpen, pokud nedojde k neočekávaným technickým problémům, bude bazén od září plavcům opět sloužit.

Opravy se dočká také jižní terasa, na které se podepsal zub času. „Oprava se týká vodorovných konstrukcí terasy, hydroizolací, povrchu a zábradlí. Součástí zakázky je i oprava přilehlé svislé konstrukce dětského bazénu,“ uzavřela Lenka Gareisová. 

Ohodnoť článek

Foto město Písek

Štítky bazén, terasa, Písek, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písecký plavecký stadion potřebuje rekonstrukci. Město opraví terasu a vzduchotechniku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.