Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vlastní elektřina z FVE? Vyrábějte si ji už tuto sezonu

PR článek

Pokud i Vy toužíte po částečné energetické soběstačnosti a rádi byste si vyráběli vlastní elektřinu už letos, zbystřete! Právě teď je ten správný čas objednat si svou fotovoltaickou elektrárnu. Jak vše probíhá a na co se připravit jsme se zeptali v českobudějovické rodinné společnosti FOTEN.

Před podpisem smlouvy

Na základě poptávky, kterou můžete odeslat prostřednictvím formuláře na internetových stránkách společnosti FOTEN, obdržíte indikativní nabídku. Následně se s vámi spojí zástupci společnosti za účelem sjednání termínu schůzky na místě realizace. Obchodně technický zástupce navrhne konkrétní řešení dle Vašich potřeb. Poté obdržíte finální nabídku, na jejímž základě Vám připraví smlouvu na dodání fotovoltaiky a veškeré další dokumenty. „K podpisu smlouvy se dostáváme přibližně za 14 dní od prvního kontaktu se zákazníkem,“ říká Iveta Bicková, která má ve společnosti FOTEN na starost péči o zákazníky a vyřizování dotací.

Administrativa před instalací

Po podpisu smlouvy je nutné požádat provozovatele distribuční sítě o připojení výrobny. Ten má na vyjádření k žádosti a zaslání návrhu smlouvy o připojení 30 dnů. „Veškerou tuto administrativu za zákazníka na základě plné moci vyřizujeme my, s instalací elektrárny však vždy čekáme na vyjádření k žádosti, abychom mohli vzít v potaz případné požadavky ze strany distributora,“ říká jednatelka společnosti, Leona Soustružníková. „Jakmile obdržíme návrh smlouvy o připojení, dokončíme projektovou dokumentaci, podáme žádost o dotaci a dohodneme se se zákazníkem na termínu montáže,“ doplňuje.

FOTEN s.r.o.
Konzultace zdarma
Realizace na klíč
Vyřízení veškeré administrativy
Dotace až 205 000 Kč na FVE elektrárnu
Dotace až dalších 70 000 Kč na dobíjecí stanice na elektromobil
Možnost financování
Instalace během jara 2023

Termín instalace závisí na aktuální vytíženosti kapacit společnosti, obvykle je instalace naplánována do 3 měsíců od podpisu smlouvy. Montáž zpravidla trvá 2-3 dny. Nejdříve se instalují fotovoltaické panely na střechu nemovitosti a následně se dokončuje vnitřní část instalace. „V rámci dohodnuté ceny zákazníkovi připravíme vše tak, aby mohla být elektrárna plnohodnotně používána a připojena k distribuční síti, tedy například zapojíme zálohu pro případ výpadku sítě a připravíme elektroměrový rozvadeč na osazení novým elektroměrem,“ dodává Petr Soustružník, jednatel společnosti FOTEN.

Administrativa po instalaci

Jakmile je instalace dokončena, přichází čas na další administrativu spojenou s uvedením elektrárny do provozu. „Provozovateli distribuční soustavy zasíláme na základě plné moci žádost o umožnění trvalého provozu a další související dokumenty,“ říká Bicková. „Vyhodnocení žádosti trvá různě dlouho, od několika dnů po přibližně měsíc. Termín výměny elektroměru je zpravidla stanoven do měsíce od vyhodnocení žádosti,“ doplňuje. Ve chvíli, kdy je elektrárna připojena k síti, požádá za Vás společnost FOTEN o výplatu dotace.

FOTEN s.r.o.
Telefon:         800 023 600
Web:              www.foten.cz
E-mail:           info@foten.cz
Kancelář:       NC Géčko, České Vrbné 2360, České Budějovice

Pořízení FVE tak není jen o samotné instalaci elektrárny. Nejvíce času zabere vyřizování veškeré související administrativy. Proto pokud si i Vy již letos chcete vyrábět, ukládat a spotřebovávat vlastní elektřinu, kontaktujte společnost FOTEN co nejdříve. Rádi Vám pomohou navrhnout to nejlepší řešení právě pro vás.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky FVE, fotovoltaika, elektrárna, FOTEN

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlastní elektřina z FVE? Vyrábějte si ji už tuto sezonu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.