Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na jihu Čech zůstává na horách stále dostatek sněhu

Na jihu Čech zůstává na horách dostatek sněhu. Zájemci mohou v posledních dnech využívat nejen sjezdovky, ale upravené jsou také desítky kilometrů tras pro běžkaře.

Ve Skiareálu Lipno jsou v provozu všechny sjezdovky i lanovky. „Díky ideální vrstvě přírodního i technického sněhu jsou sjezdovky perfektně upravené a připravené pro všechny lyžaře. V provozu jsou také obě paralelní skicrossové tratě a nově také terénní prvky na sjezdovce Školní. Zábavu na nich ocení jak děti, tak dospělí lyžaři," uvedla za lipenské středisko Olga Kneiflová.

Podobné podmínky mají také na sjezdovce ve Frymburku nad Vltavou. „Všechny vleky i sjezdovky jsou v provozu včetně dětského parku Médi Kubíka, Snowparku Tiger i bobovacího kopce. Jarní prázdniny jsou v plném proudu a poslední událost – Valentýnské lyžování bylo velmi úspěšné. Dorazila k nám téměř stovka zamilovaných párů," uvedl Michal Černocký z lyžařského areálu ve Frymburku.

Dostatek sněhu leží také na Šumavě, kde mohou zájemci využít desítky kilometrů upravených tras pro běžkaře. Trasy udržují také provozovatelé v okolí lipenské nádrže. „Stopy jsou u nás stále v kondici, sněhový základ byl poctivý, a přestože jsou slunečné dny s teplotami nad nulou, tak v noci stále mrzne. Rakouská část stop byla upravena ve středu, našich 14 kilometrů na Svatý Tomáš o víkendu. I ve zbytku tratí upravených před delší dobou se drží stopa a sníh. Otázkou jen je, co s terénem udělá obávaný páteční déšť," uvedla Kamila Sušanková z lyžařského areálu Pasečná.

Rekordní návštěvnost a skvělé podmínky hlásí také provozovatelé Hochfichtu. V provozu jsou všechny lanovky a vleky. „Současné podmínky nemůžeme popsat jinak než jako dokonalé. Sjezdovky jsou po ránu ve vynikajícím stavu a příjemné odpolední teploty lehce nad nulou lákají k relaxaci a opalování na horském slunci. Návštěvníci jsou spokojeni a velmi nás těší, že po domácích Rakušanech tvoří druhou nejpočetnější skupinu Češi,“ uvedl ředitel Gerald Paschinger.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Hochficht

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech zůstává na horách stále dostatek sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.