Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Rodina pátrá po fence australského ovčáka. Ztratila se ze Srubce

Už téměř dva týdny pátrá rodina z Českých Budějovic po fence australského ovčáka, která se ztratila od domu na Srubci. Do hledání se zapojuje mnoho dobrovolníků, o pejskovi ale nemají majitelé poslední dny žádné zprávy.

Fenka australského ovčáka Bery se zaběhla od domu na Srubci 22. února. Od té doby mohla být podle rodiny viděna kolem Dobré Vody, Dubičného nebo Včelné. Poslední dny ale žádné nové informace nemají. „Po zprávě, že by se mohla pohybovat v okolí Včelné nemáme žádné další zprávy o tom, že by ji mohl někdo vidět! Stále doufáme, stále hledáme a nepřestaneme,“ píše majitelka fenky Radka Houšková v příspěvku na Facebooku, který sdílely téměř čtyři tisíce lidí.

Podle rodiny může fena běhat někde venku, je ale možné i to, že si ji někdo „přivlastnil“. „Snažíme se ji aktivně i se spoustou hodných lidí hledat. Jsme z toho zdrceni. Je možné, že stále někde běhá, ale také se nabízí možnost, že ji má někdo u sebe doma,“ napsala Houšková s prosbou, aby se lidé koukali kolem sebe a případně se zaměřili na nápadné znaky jejich fenky. 

Tříletá fenka Bery je čipovaná a podle majitelky snadno odchytitelná. Má výrazné pálení zrzavé, šedé a hnědé barvy, a to zejména na boku a ocasu. Má tmavší hlavu a spodek čumáku. Uprostřed hlavy má bílý pruh a nad očima dva hnědé flíčky. „Na Berynku doma čekají naše tři děti. Moc prosíme o pomoc a doufáme, že se nám vrátí. Odměna je samozřejmostí,“ prosí Radka Houšková.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Radka Houšková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodina pátrá po fence australského ovčáka. Ztratila se ze Srubce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.