Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Protivín letos dá na kapitálové investice 70 milionů korun, hlavně na stavby

Protivín na Písecku letos uvolní na kapitálové investice 70 milionů korun, zejména na stavby. Je to přibližně 40 procent z celkových výdajů, které činí 160 milionů korun. V uplynulých čtyřech letech Protivín v součtu vydal na kapitálové investice 250 milionů korun.

„Největší podíl pro letošní rok představují podobně jako v předchozím období stavební investice, směřující do další modernizace komunikací, městské infrastruktury a základní školy. Jedná se například o ukončení rekonstrukce Partyzánské ulice, kde byla loni dokončena výstavba nové kanalizace a vodovodu. Nyní přijde na řadu vozovka, chodníky a veřejné osvětlení," uvedl protivínský starosta Jaromír Hlaváč (ODS). Město chce podle něj také vybudovat nové parkoviště ve Sportovní ulici.

Město, kde žije přibližně 5000 obyvatel, si také naplánovalo investice do svých místních částí. Ve Chvaleticích letos dokončí revitalizace návsi, v Selibově vznikne nové kulturně-společenské zázemí pro obyvatele obce a jeden byt. V objektu bývalé školy v Myšenci město vybuduje dva nové byty. „Významnou investicí bude také nákup požární techniky pro místní dobrovolné hasiče. Plánujeme pořízení nové cisterny se stříkačkou a nového vozu pro převoz lidí. Na některé akce žádáme dotace," doplnil Hlaváč.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, hospodářství, stavby, Protivín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Protivín letos dá na kapitálové investice 70 milionů korun, hlavně na stavby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.