Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Práce na obchvatu Lišova pokračují. Pomalu se ukazuje trasa nové silnice

Před více jak měsícem začala stavba obchvatu Lišova a Štěpánovic. Důležitá komunikace má odvést dopravu z vytížené silnice I/34, která vede zastavěnou částí obce. Nyní probíhají terénní práce na trase budoucího obchvatu a kácení dřevin.

Stavba obchvatu Lišova na silnici I/34 začala na začátku února. Jejím cílem je odvést zejména tranzitní dopravu z vytížení komunikace, která vede zastavěnou částí obce. „Na budoucí trase silnice jsou prováděny práce hlavně na skrývkách ornice a dochází také k poměrně rozsáhlému kácení dřevin. V souvislosti s blížícím se jarem budou v nejbližších dnech na trase budovány také žabozábrany," uvedlo na svém twitterovém účtu Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD).

Po silnici mezi Lišovem a Vranínem aktuálně projede zhruba 15 tisíc automobilů denně. Na vytíženém tahu dochází také k častým dopravním nehodám. Jen za loňský rok eviduje policie na průtahu Lišovem šest dopravních nehod, při kterých vyhasl jeden lidský život a šest osob bylo zraněno.

Necelých deset kilometrů dlouhý obchvat plánuje ŘSD zprovoznit v roce 2025. Stát má necelou miliardu korun. „Součástí nové komunikace budou také dvě mimoúrovňové křižovatky. „Nová komunikace přinese řidičům vyšší bezpečnost a plynulost dopravy, obyvatelé obou obcí se díky přeložení sinice mohou těšit na méně hluku a lepší životní prostředí,“ řekl na začátku února ředitel ŘSD Radek Mátl.

Na obchvat Lišova naváže další dopravní stavba. Hotová má být v roce 2027

V roce 2027 plánuje Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD) otevřít tři kilometry dlouhou silnici z Vranína do Třeboně. Úsek má navazovat na obchvat Lišova, jehož stavba byla zahájena minulý týden. Stát nyní připravuje podrobný geotechnický průzkum.

Navazující úsek z Vranína do Třeboně už stát také připravuje. Nyní se připravuje podrobný geotechnický průzkum stavby. Pokud vše půjde podle předpokladů, chtělo by ŘSD získat stavební povolení do roku 2024. Tři kilometry dlouhá silnice má být hotová v roce 2027.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky Lišov, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, doprava, Štěpánovice, Radek Mátl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce na obchvatu Lišova pokračují. Pomalu se ukazuje trasa nové silnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.