Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na obchvat Lišova naváže další dopravní stavba. Hotová má být v roce 2027

V roce 2027 plánuje Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD) otevřít tři kilometry dlouhou silnici z Vranína do Třeboně. Úsek má navazovat na obchvat Lišova, jehož stavba byla zahájena minulý týden. Stát nyní připravuje podrobný geotechnický průzkum.

Lišov se dočká obchvatu. Stavba za necelou miliardu by měla sloužit řidičům od roku 2025

Lišov a Štěpánovice se do dvou a půl roku dočkají obchvatu, který odvede tranzit mimo zástavbu. Jeho stavba začala ve čtvrtek poklepáním na základní kámen za účastni ministra dopravy Martina Kupky a hejtmana Martina Kuby. Stavba téměř...

O přípravě tři kilometry dlouhé stavby navazující na obchvat Lišova mluvil už v minulém týdnu ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl. Informace nyní ŘSD zveřejnilo na svém twitterovém účtu. „Po dokončení minulý týden zahájené stavby obchvatu Lišova a Štěpánovic na I/34, naváže na novou komunikaci plánovaná stavba „Vranín – Třeboň“. Ta řeší úpravu trasy I/34 v úseku od konce obchvatu až po Třeboň,“ stojí v příspěvku.

Stát nyní připravuje podrobný geotechnický průzkum stavby. Pokud vše půjde podle předpokladů, chtělo by ŘSD získat stavební povolení do roku 2024. O tři roky později má být hotovo.

Stávající úsek je podle ŘSD nevyhovující, trasa je nevhodně zvlněná a dochází na ní k vyššímu počtu nehod s tragickými následky. Díky nové stavbě by měly být všechny tyto nedostatky odstraněny. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD, repro Youtube

Štítky Ředitelství silnic a dálnic, Lišov, Třeboň, Vranín, Radek Mátl, Štěpánovice, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na obchvat Lišova naváže další dopravní stavba. Hotová má být v roce 2027  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.