Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Velikonoční svátky na Budějovicku nabídnou řadu zajímavých akcí

PR článek

Velikonoční svátky letos nabídnou nejen čtyři dny volna, ale také řadu zajímavých akcí. Obzvlášť na Budějovicku v jižních Čechách, kde se tradice mísí se zábavou a to je důvod vyrazit na první jarní výlet. Během prodlouženého výletu zvládnete oslavit Velikonoce a ještě navštívit oblíbené turistické cíle.

Velikonoční program v jihočeské metropoli a jejím okolí je plný akcí. Návštěvníci se tak mohou těšit jak na tradice spojené s tímto nejvýznamnějším křesťanským svátkem, tak na aktivity a akce pro rodiny s dětmi. Možná poněkud nezvyklou podívanou nabídne Velikonoční hrkání v historickém centru Budějovic. Podle tradice nahrazuje zvuk hrkaček a řechtaček zvony, které během čtvrtka “odletí do Říma”. Průvod hrkačů v maskách prochází pravidelně městem od čtvrtečního večera až do sobotního poledne a doplňuje program na náměstí Přemysla Otakara II.. Tam pak bude na Velký pátek probíhat tesání a vztyčení dřevěných křížů. Jihočeské divadlo na tento den připravilo koncert Giuseppe Verdi - Messa da Requiem v klášterním kostele na Piaristickém náměstí.

Rodiče s dětmi pak jistě uvítají Velikonoční programy, které jsou připraveny na řadě míst. Například Velikonoce v ZOO Hluboká, nebo hledání obřích kraslic rozesetých v Hluboké nad Vltavou a jejím okolí. Jihočeské muzeum uvádí tématickou výstavu “Strejčku a tetičko, dejte taky vajíčko”. Ta návštěvníky přenese do dob našich předků a připomene, jak se svátky jara slavily hlavně na jihočeském venkově. V Jihočeském zemědělském muzeu v Netěchovicích si můžete zkusit uplést pomlázku, nazdobit kraslice a upéct mazanec či chléb v peci. Pro všechny, kteří mají zájem o lidová řemesla a techniky, je připraven workshop v Městském domově dětí a mládeže v Týně nad Vltavou, nebo tvořivé dílničky pro děti v Safari Resortu v Hluboké u Borovan, kde se děti setkají také se zvířaty. V informačním centru JE Temelín na Vysokém Hrádku a v přilehlém zámeckém parku se kromě velikonočního workshopu uskuteční také farmářsko řemeslný trh, hudební vystoupení, soutěže pro děti a bohatý doprovodný program

Na seznamu budějovických Velikonoc je celá řada akcí. Jejich aktualizovaný přehled najdou zájemci na odkazu.

“Velikonoce jsou skvělou příležitostí pro jarní návštěvu jižních Čech a Budějovicka. Prodloužený víkend přináší zároveň dostatek času užít si nejen sváteční program, ale také vyrazit do okolí a navštívit oblíbené cíle v kraji. Budějovice samotné pak nabízí řadu dalšího vyžití, ať už se jedná o gastronomii, kulturu nebo volnočasové aktivity,” láká k návštěvě ředitel destinační společnosti Českobudějovicko-Hlubocko Tomáš Polanský.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Velikonoce, Budějovicko, akce, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoční svátky na Budějovicku nabídnou řadu zajímavých akcí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.