Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chceme sebevědomé, kulturní, sportovní i relaxační Budějovice

PR článek

S primátorkou Dagmar Škodovou Parmovou o projektech města, které zpříjemní život jeho obyvatel, zvýší atraktivitu a podpoří cestovní ruch.

Nedávno představilo město zatraktivnění levého břehu Vltavy. O co se jedná a kdy dojde k realizaci?
Jde o volnočasový a sportovní areál, který vzniká mezi sídlištěm Vltava a Pražským předměstím. První etapa časově rozložené akce se bude realizovat už letos. Nadcházející letní sezonu chceme přivítat už v novém a Budějčákům dát sportoviště s kurty na plážový volejbal, hřiště pro děti i dospělé s gastronomickým zázemím. Máme štěstí, že městem protékají řeky a jejich potenciálu samozřejmě chceme co nejvíce využívat k relaxaci nejen místních občanů, ale i těch přijíždějících, protože u nás na jihu je opravdu krásně. V příštím roce budeme pokračovat další etapou zmiňovaného projektu. Na místě přibydou další sportoviště, která by měla být veřejnosti k dispozici celoročně. A na druhé straně křižovatky bychom chtěli začít připravovat už dlouho slibovaný aquapark.

Areál má ambice stát se vyhledávaným místem, což pravděpodobně zaujme nejen místní.
Jak už jsem zmínila, chceme, aby ve městě vznikly atraktivity, které budou bavit místní i turisty, a to nejen v hlavní sezoně. A tohle by mohla být jedna z nich. Snažíme se využívat vody pro sport i rekreaci, kdy si lidé mohou zapůjčit paddleboardy, čluny, ale i zachytat ryby a podobně. Funguje to na Malši, bude to fungovat na Vltavě. Naším cílem je, aby těch příjemných zastávek bylo podél řeky víc a aby tady lidé rádi trávili svůj volný čas.

Chcete, aby krajské město nebylo pro návštěvníky jen jednodenní zastávkou, ale aby tu strávili více dní. Máte nějaké plány, jak toho dosáhnout?
Líbilo by se nám zázemí pro kongresovou turistiku s nabídkou velkých a zajímavých akcí, které k nám přivedou zahraniční turisty. Ti si tu pobyt řekněme vyzkoušejí a pak se k nám budou vracet. K tomu ale nutně potřebujeme infrastrukturu. Chybějí tady dostatečné ubytovací kapacity, kde by bylo možné účastníky velkých kongresů ubytovat. K tomu chceme zavádět další služby, například kartu hosta, kterou si budou moci koupit nejen účastníci konkrétní akce, ale i individuální turisté, a díky které budou mít slevy nebo rovnou volné vstupy do našich zařízení – ať už to bude volná jízdenka v MHD nebo vstup do Jihočeského muzea či zoo.

A další lákadla pro nové návštěvníky?
Budějovice jsou pivním městem, proto tady plánujeme pivní stezky s degustací zlatavého moku z místních větších i menších pivovarů. To je první věc, kterou bychom letos rádi uskutečnili. V rámci prodloužení sezóny chceme v září uspořádat cyklistický závod okolo celých jižních Čech. To je příležitost, jak oslovit sportovce, ale i rodiny s dětmi. Pokud se České Budějovice stanou Evropským hlavním městem kultury 2028, bude to období, ve kterém bychom chtěli mít více kulturních akcí a v přímé úměře zvýšit návštěvnost. Vloni jsme podpořili například festivaly Hvězdy nad Vltavou a Artsalon Piano.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, vize, budoucnost, město, Dagmar Škodová Parmová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme sebevědomé, kulturní, sportovní i relaxační Budějovice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.