Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pro klienty chceme špičkovou primární péči, říkají majitelé jednoho z nejlépe vybavených očních center v kraji

PR článek

Skutečně komplexní oční péče. Tak by se dalo ve zkratce popsat Oční centrum Michala Matušky a Václava Novotného. Oba jsou odborníky ve svém oboru, kterému se věnují už dlouhé roky. I přesto se ale rozhodli rozjet něco nového. Něco, co je na jihu Čech spíše unikátní než běžné. A stejně profesionálně jako ke své práci, přistupují ke svým pacientům a klientům v očním centru na Lidické třídě v Českých Budějovicích.

Všechno pod jednou střechou a se špičkovým vybavením. To byla základní myšlenka, se kterou šli Michal Matuška a Václav Novotný do nové životní etapy, kterou se pro ně jejich centrum oční péče stalo. „Očnímu lékařství a oční chirurgii jsem se chtěl věnovat již od začátku studií medicíny. Nejen proto, že se mu věnovala moje maminka, ale i proto, že mě tento obor fascinoval. Je dynamický, progresivní, plný technologií, což je mi blízké. Sbíral jsem zkušenosti v zahraničí, prošel si stážemi či prací na mnoha prestižních klinikách a na základě všech nabytých poznatků jsem chtěl otevřít centrum, které by pacientům a klientům nabízelo veškerou péči na jednom místě,“ popisuje vedoucí lékař centra Michal Matuška

Spolu s optometristou Václavem Novotným, který v té době vlastnil dvě zavedené optiky, začali budovat centrum primární oční péče. „Obě optiky jsem opustil a vrhnul se naplno do projektu očního centra, prostřednictvím kterého jsme chtěli našim klientům poskytnout tu nejlepší možnou péči. Naším cílem, za optiku, není jen prodat brýle a rozloučit se. Chceme klientovi precizně změřit jeho dioptrickou vadu, vysvětlit mu principy, na kterých je jeho vidění postaveno a jak se bude pravděpodobně vyvíjet. Základem je vyřešit jeho problémy, vyrobit optimální brýle a dále spolupracovat, sledovat změny, a na vše včas reagovat. Pokud k nám jednou zákazník přijde, chceme, aby se rád vracel. Jeho důvěra je naší nejvyšší odměnou i závazkem,“ vysvětluje Novotný.

Jako pro velké nadšence do technologií pro ně bylo důležité mít to nejlepší možné vybavení. „Měli jsme plány, že během následujících let chceme pořídit to nejlepší, co trh v oblasti optiky, optometrie i oftalmologie nabízí. Ale byli jsme v tom trochu jako děti, které musí mít všechno hned. Během jednoho roku se nám podařilo vybavit centrum tak, že máme vše, co oči našich klientů potřebují a co jsme si vysnili,“ směje se Matuška. OČNÍ ČB se i díky těmto technologiím řadí v rámci České republiky mezi jedno z mála zdravotnických zařízení, které smí užívat titul ZEISS Vision Expert.

Nejen díky tomu jsou s celým týmem schopni měřit zrak, vyrábět brýlové korekce, ale poskytují také preventivní i výrazně specializovaná oční vyšetření. „Mnoho vyšetření dnes dělají lékaři, přitom na západě je to běžná činnost optometristů. Naší vizí je to, aby lidé, kteří přijdou do optiky, mohli být považování za kompletně vyšetřené. Běžně to takhle nefunguje a je to podle mě budoucnost, díky které budeme schopni se postarat kvalitně o všechny i přes nedostatek očních lékařů,“ vysvětluje Matuška.

„Snažíme se jednoduše o to, aby se oční lékaři mohli do budoucna věnovat primárně léčbě a nezabývali se vyšetřeními, která zvládnou naši optometristé. Tím bychom chtěli ulevit očním lékařům, kterých je v našem kraji nedostatek a třeba tím získat více prostoru pro nové pacienty,“ doplňuje Novotný.

V centru najdou lidé služby jak optiky, optometrie, tak i očního lékaře. Vše je navíc díky tomu, že doktor Matuška je zároveň očním chirurgem, přímo navázáno na oční kliniky – chirurgická pracoviště. „Mou touhou bylo vytvořit místo, ve kterém se o klienta dokážeme postarat opravdu komplexně „od A do Z“. To znamená důkladně ho vyšetříme, stav v čase sledujeme, staráme se mu o veškeré potřeby včetně měření a výroby brýlí, aplikace kontaktních čoček a v případě indikace delegujeme přímo na kliniku, kde si ho v mnoha případech i osobně odoperuji. Další kontroly pak mohou probíhat opět u nás v pro klienty „domácím prostředí“. Klient je pak schopen vše řešit s kolektivem, který dlouhodobě zná a ví, že mu může důvěřovat. Je pro něj redukován „strach z neznámého“ a zejména čas při obíhání různých vyšetření. To je něco, co je v našem oboru a v naší zemi zatím poměrně jedinečné,“ popisuje doktor Matuška.

„Jak optika, tak optometrie je otevřena novým klientům. Ordinace má aktuálně kapacity naplněné. Máme ale VIP program, kde si lidé mohou zaplatit za hloubkovou konsultaci (mimo ordinační dobu a úhradu zdravotní pojišťovny), v rámci které projdou vyšetřením prakticky všemi technologiemi, kterými v centru disponujeme,“ doplňuje s tím, že v takovém případě garantují klientovi termín do tří měsíců. Zájem o tyto konzultace je podle něj velký.

Centrum nenabízí jen špičkovou primární péči. Vysoké nároky kladou také na samotné produkty optiky, která nabízí velké množství kvalitních a designových značek brýlových obrub a čoček. „Uvědomujeme si, že brýle se postupem času staly také módním doplňkem, takže kromě klasických modelů se snažíme vybírat stylové značky, které nejsou úplně běžně dostupné. Zákazníci u nás najdou například Dior, COCO SONG nebo Silhouette. Ale nabízíme i Okulu, českou firmu, která má cenově dostupnější brýle, ale opět velmi kvalitní,“ doplňuje Novotný. Skladem má optika více než dva tisíce kusů brýlí. Vyzkoušet si je zákazníci mohou i v „prostoru virtuální reality“, kterým optika disponuje.

Vše navíc podtrhuje profesionální a rodinné prostředí, díky kterému je pro zákazníky návštěva centra příjemným zážitkem. „Jdeme tak trochu proti proudu slevového šílenství. Chceme poskytnout kvalitu za rozumnou cenu pro všechny zákazníky. Nezřídka se dovídáme, že naše cenová nabídka vychází nakonec přívětivěji než jinde po slevách. Cílem je, aby se k nám klienti rádi vraceli. Nestavíme marketing na neprůhledných slevách, ale na znalosti našich klientů, jejich rodin a na dlouhodobém přátelském vztahu i věrnostních bonusech,“ uzavírá Novotný.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Oční CB, optika, oční ordinace, specializace, brýle, čočky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro klienty chceme špičkovou primární péči, říkají majitelé jednoho z nejlépe vybavených očních center v kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.