Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dynamo se distancuje od chování pořadatelů, kteří napadli fanoušky Jablonce

Českobudějovické Dynamo dnes odsoudilo chování některých členů bezpečnostní agentury, kteří v neděli zasáhli proti fanouškům Jablonce. Včera odpoledne se na Twitteru objevila videa ze stadionu a vzbudila vlnu emocí. Klub na základě nově zjištěných informací vyvolal jednání s pořadatelskou firmou PS Patrol. Účastníci konfliktu už v této společnosti nebudou pracovat.

K potyčce mezi fanoušky Jablonce a bezpečnostní agenturou mělo dojít včera odpoledne v Českých Budějovicích. Při ligovém utkání domácího Dynama podle jednoho z diváků "lítaly facky" v sektoru hostí. Na místě zasahovala policie, událostí by se...

O události informovala jako první Budějcká Drbna v pondělí dopoledne, když zveřejnila svědectví z místa, vyjádření obou klubů, policie či LFA. Odpoledne se na Twitteru objevila videa ze zásahu v sektoru hostí. 

Na nově zveřejněné informace dnes reagovalo vedení jihočeského klubu. „SK Dynamo České Budějovice důrazně odsuzuje a distancuje se od agresivního chování několika členů pořadatelské firmy PS Patrol v sektoru hostujících vlajkonošů při zápase 28. kola FORTUNA:LIGY mezi Českými Budějovicemi a Jabloncem, kteří fyzicky napadli fanoušky FK Jablonec. Jejich chování bylo v přímém rozporu s hodnotami klubu, jeho pravidly a plněním smlouvy s pořadatelskou službou,“ stojí v tiskové zprávě, kterou klub rozeslal médiím. 

Dynamo podle ní patří mezi tradiční prvoligové fotbalové kluby, má zajištěnou profesionální bezpečnostní službu na každý zápas, kamerový systém na stadionu a postupuje podle manuálu. „Nedělní incident se v minulosti nikdy na Střeleckém ostrově nestal, klub se od něj razantně distancuje a na stadion v žádném případě nepatří. SK Dynamo České Budějovice považuje incident za exces a selhání konkrétních jednotlivců, nikoliv systému,“ píše se ve vyjádření. 

Klub zároveň sdělil, že bylo pondělní vyjádření mluvčího Dušana Mendela pro Budějckou Drbnu poskytnuto v době, kdy měl klub k dispozici pouze záběry z kamerového systému na Střeleckém ostrově. Zástupci klubu podle tiskové zprávy něměli amatérská videa, která se na internetu objevila v pondělí odpoledne. 

Otázka visí nad tím, jaké záběry mělo Dynamo k dispozici. Kamerový systém totiž snímá i prostory za sektorem hostujícího týmu, kde incident v neděli odpoledne pokračoval. 

Prostor za sektorem hostujících fanoušků na Střeleckém ostrově. Foto: Michael Daněk

„Na základě nově zjištěných informací jsme vyvolali jednání s pořadatelskou firmou PS Patrol a situaci začali intenzivně řešit,“ vzkázalo Dynamo. 

Zaměstnanci firmy PS Patrol, kteří zasáhli proti fanouškům Jablonce, přišli o práci. Podle informací klubu jsou předmětem vyšetřování policie. Ta to dnes ráno potvrdila na svém twitterovém účtu. 

„Policisté z Českých Budějovic od neděle prověřují incidenty ke kterým došlo při sportovním utkání s Jabloncem na hřišti Dynama a to včetně zásahu pracovníků bezpečnostní agentury. Vyhodnocují také všechny dostupné videozáznamy,“ vzkázali policisté. 

„Nadále už pro nás pracovat nebudou, nebudou s námi spojovat své jméno a budou exemplárně potrestáni,“ dodal v prohlášení Dynama zástupce firmy PS Patrol.

Včera odpoledne se k incidentu vyjádřila také Ligová fotbalová asociace (LFA). Také ta se bude incidentem zabývat, a to ve čtvrtek, kdy zasedá discipolinární komise. „Ligová fotbalová asociace je silně znepokojena incidentem, který se odehrál v utkání mezi Českými Budějovicemi a Jabloncem. Z video záznamu, který má Ligová fotbalová asociace k dispozici, je patrné, že zásah pořadatelské služby vůči fanouškovi byl nepřiměřený a zcela nepřijatelný. Událost na stadionu zaznamenal technický delegát LFA, který o ni informoval ve své zprávě,“ píše se v tiskové zprávě. 

Bitka na fotbale: Podle Jablonce pořadatel postup schvaloval, LFA je znepokojena

Na incident, ke kterému došlo v neděli na českobudějovickém Střeleckém ostrově, reagovali také zástupci Ligové fotbalové asociace (LFA) a hostující klub. Jablonec tvrdí, že hlavní pořadatel postup pracovníků bezpečnostní agentury schvaloval....

Rozsáhlejší vyjádření zveřejnil včera také FK Jablonec. „Během utkání došlo k incidentu mezi fanoušky FK Jablonec přítomnými v sektoru pro vlajkonoše hostů a pořadatelskou službou, který vyústil ve fyzické napadení několika našich příznivců. Na provedení nepřiměřeného zásahu byli ještě během utkání přítomnými zástupci klubu upozorněni hlavní pořadatel utkání a technický delegát LFA. Pokud se některý fanoušek proviní proti návštěvnímu řádu, měl by být vyveden mimo stadion řádným a kultivovaným způsobem. Fyzické napadení jakéhokoliv účastníka fotbalového zápasu odsuzujeme a nemělo by se objevovat na žádném stadionu,“ uvádí ve svém stanovisku jablonecký klub. 

„Zároveň upozorňujeme na zarážející přístup hlavního pořadatele, který k celé situaci měl velmi chladný postoj a postup pracovníků bezpečnostní agentury schvaloval. Rádi bychom apelovali na všechny kluby, že provinění proti návštěvnímu řádu nesmí nikdy vést z brutálnímu fyzickému napadení fanouška,“ dodali Severočeši. 

Po zápase, který domácí vyhráli 5:1, se věc řešila s delegátem utkání. Ten měl svědectví zanést do zprávy technického delegáta. 

Na stadionu hlídali zaměstnanci bezpečnostní agentury PS Patrol, která sídlí právě na Střeleckém ostrově u stadionu. Také tuto firmu redakce požádala o vyjádření. Jednatel Petr Schwarz už včera dopoledne Budějcké Drbně řekl, že se firma bude incidentem zabývat. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fotbal Turist

Štítky fotbal, dynamo, české budějovice, jablonec, pořadatel, lfa, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo se distancuje od chování pořadatelů, kteří napadli fanoušky Jablonce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.