Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Kraj prodloužil termíny nominace do ankety Díky, trenére! Ta má na jihu Čech letos svou premiéru

Jihočeský kraj pro velký zájem veřejnosti prodloužil termín nominace do ankety Díky, trenére! Lidé tak mohou až do 10. května do soutěže přihlašovat své oblíbené trenérské osobnosti, které se aktivně věnují jihočeskému mládežnickému sportu. Akce si klade za cíl poděkovat a podpořit ty, kteří ve svém volném čase učí děti lásku k pohybu a fair play.

První ročník v Jihočeském kraji

Letos vůbec poprvé se uskuteční jihočeské kolo ankety Díky, trenére! Ta si klade za cíl ocenit ty, kteří se ve svém volném čase věnují mládežnickému sportu a učí tak děti lásce k pohybu a také základním principům fair play. Pro velký zájem veřejnosti se vedení kraje nyní rozhodlo prodloužit nominace až do 10. května. Svého oblíbeného trenéra tak mohou lidé ještě stále přihlašovat na stránkách akce Díky, trnére! Vyhlášení konečných výsledků ankety se poté uskuteční na podzim ke Dni trenérů mládeže v Českých Budějovicích.

„Každý jihočeský rodič, který si dobře uvědomuje, jak záslužnou práci trenéři vykonávají a rád by jim za to vyjádřil podporu, má tento rok jedinečnou možnost. Letos vůbec poprvé se bude konat krajské kolo celorepublikové akce Díky, trenére! právě v Jihočeském kraji,“ zmínil jihočeský hejtman Martin Kuba a zároveň podotkl, že role trenérů ve společnosti, a zejména u dětí, je nesmírně důležitá, proto jim i kraj chce veřejně poděkovat.

„Jihočeský kraj sport dlouhodobě podporuje, nezapomínáme při tom ani na ty nejmladší. Rozvíjet lásku k pohybu u dětí je nesmírně důležité a role trnérů mládeže je při tom nenahraditelná. Nesmírně rádi jsme proto přijali nabídku uspořádat první krajské kolo Díky, trenére. Vnímáme to jako příležitost vyjádřit všem jihočeským koučům poděkování a podpořit je v další činnosti,“ naznačil Kuba.

Volba nebyla náhodná

Volba Jihočeského kraje pro pilotní ročník krajského kola přitom nebyla vůbec náhodná. Vítězky dvou předchozích celorepublikových kol ankety totiž pochází právě z jihu Čech. V roce 2021 se trenérkou mládeže roku stala Hana Novotná, která se v Blatné věnuje mladým mažoretkám. V loňském ročníku titul připadl Monice Vojtové z budějovického Fight clubu.

„Dobře si uvědomujeme, že největší hodnotu má pro trenéry poděkování přímo od lidí v jejich okolí, proto jsme se rozhodli uspořádat první kraské kolo a těšíme se, že se přijde podívat spousta mladých sportovců a atmosféra bude snad ještě lepší než na pražském finále. Moc si vážíme toho, že nám Jihočeský kraj vyšel vstříc a pomohl nám tuto myšlenku přenést do reality,“ uvedl Petr Rydl z agentury Konektor, která je zakladatelem akce Díky, trenére.

Kromě titulu a šance zúčastnit se celorepublikového finále ankety, které se bude konat v Praze, budou jihočeští trenéři mezi sebou soutěžit také o finanční příspěvky od podporovatelů akce. Peníze jim poté mají sloužit zejména na provoz sportovních klubů nebo například na zajištění zahraniční trenérské stáže.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jihočeský kraj

Štítky Díky, trenére!, trenér, anketa, mládež, Jihočeský kraj, Česko, sport, Martin Kuba, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj prodloužil termíny nominace do ankety Díky, trenére! Ta má na jihu Čech letos svou premiéru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.