Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Zájem o letní tábory pro děti v Jihočeském kraji neklesá

Zájem o letní tábory v Jihočeském kraji neklesá. Poptávku zatím neovlivnily rostoucí ceny a zvýšení výdajů rodin na běžný chod. Vyplývá to z informací ČTK. Na jihu Čech bývá na letních táborech tradičně nejvíce dětí ze všech krajů v republice.

Ceny za týdenní pobyt na táborech jsou od 3500 korun. „Záleží vždy na konkrétní akci. Cenu může ovlivnit hlavně to, zda jsme v našem zařízení, nebo musíme ještě platit nájem někomu jinému. Ale troufám si říct, že částky nejsou nijak vysoké, naším cílem není na těchto akcích nějak vydělávat,“ řekl ředitel táborského domu dětí a mládeže Josef Musil.

Dodal, že v posledních letech výrazně stoupá zájem o příměstské tábory. Jde o akce, kdy děti tráví noci doma a organizátor pro ně připravuje program přes den. Táborský dům dětí a mládeže kvůli tomu spustil rezervační on-line systém. „A během pár hodin byla kapacita zcela naplněna,“ uvedl Musil. Dodal, že cena za pětidenní příměstský tábor je od 1600 korun.

O prázdninách se pobytových akcích na jihu Čech účastní až 40.000 dětí. „Jsou z celé republiky, ale samozřejmě nejvíce jich pochází z našeho kraje,“ řekla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Dodala, že z jejího hlediska zůstává tábor pro děti velmi dobrou aktivitou. „Má to několik důvodů. Především se děti dostanou do přírody a na čerstvý vzduch, dále se jedná o akce, při kterých se dělají různé pohybové aktivity. A částečně je i prospěšné, pokud na pár dnů přijdou o svůj komfort a najednou musí spát ve stanech a více být samostatné,“ řekla Kotrbová.

Hygienici pravidelně každé léto vyrážejí na kontroly pobytových táborů. Podle Kotrbové má však většina provozovatelů akci připravenou bez nedostatků. „Pokud na nějaký přece jen narazíme, jedná se většinou o drobnost a takových případů je naprosté minimum,“ uvedla ředitelka jihočeské hygienické stanice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, děti, Jihočeský, tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o letní tábory pro děti v Jihočeském kraji neklesá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.