Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

ADRAběh pro Tamarku: Běžte pro dobrou věc

Dobročinný běh na podporu čtyřleté Tamarky trpící vrozeným onemocněním se blíží. ADRAběh pro Tamarku se uskuteční virtuálně od 18. května do 1. června a poté se 1. června v budějovické Stromovce setkají jak běžci, tak všichni ostatní, kteří chtějí malé Tamarce pomoct.

Tamarky příběh

Tamarka trpí vzácným vrozeným onemocněním, kdy v mozku chybí struktura spojující pravou a levou hemisféru. Situace je navíc komplikovaná tím, že na Tamarku a její dva starší sourozence je maminka sama. Tatínek tragicky zahynul při autonehodě, když byla Tamarka ještě velmi malá. „Aby se Tamarka posouvala dál, je nezbytné rehabilitovat a cvičit nad rámec hrazený pojišťovnou. Pro maminku samoživitelku je velmi těžké dlouhodobě získávat dostatečné prostředky na potřebné rehabilitační cvičení i pomůcky. Proto jsme se rozhodli letošní ADRAběh uspořádat právě pro ni! Podpořit ji a pomoci tak i celé její rodině,” popsala důvody této akce vedoucí Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice Iva Kyselová.

Jak Tamarku podpořit – během nebo darem

Virtuálního běhu se může zúčastnit každý, kdo chce pomoct, a to kdekoli a kdykoli mezi 18. květnem a 1. červnem. Registrace na běh naleznete na stránkách www.adrarun.cz. Zvolit si můžete libovolnou vzdálenost, kterou chcete uběhnout, a dát tak najevo svoji podporu Tamarce. V případě, že nejste běžci, ale rádi byste Tamarku podpořili svým darem, můžete tak udělat pomocí portálu Darujme.cz.

Pro ty, kteří by si chtěli zaběhat společně, je připravený běh v budějovické Stromovce 1. června od 16:00 hod. U bistra U Tří Ptáků si budou moci běžci vybrat mezi třemi trasami na 1, 3 a 5 km s našimi vodiči.

Setkáme se ve Stromovce

ADRAběh pro Tamarku zakončí happeningem v budějovickém parku Stromovka, a to ve čtvrtek 1.6. odpoledne. Kromě běhu se můžete těšit na doprovodný program pro děti, jako je skákací hrad, stezka s plněním úkolů, sportovní koutek, svezení na koních, malování na obličej, sokolník se svými ptačími kamarády a mnoho dalšího.

„Zkrátka nejdůležitější nebude závod nebo výkon na trati, ale společn strávený hezký čas, setkání s rodinou Tamarky a hlavně pomoc dobré věci. ADRAběh pro Tamarku je příležitostí, jak pomoci Tamarce a zároveň si užít pěkný den,” upřesila ještě Iva Kyselová.

O dobrovolnickém centru ADRA České Budějovic

Dobrovolnické centrum ADRA České Budějovice je součástí humanitární organizace ADRA. Prostřednictvím dobrovolníků a dobrovolnic propojuje lidi, kteří ochotně pomáhají s těmi, kteří pomoc potřebují. Již od roku 2006 koordinuje dobrovolnictví v Českých Budějovicích a okolí. Přes sto dobrovolníků pravidelně pomáhá seniorům a seniorkám i lidem se zdravotním postižením snášet jejich samotu a starosti, dalších sto dobrovolníků pomáhá nepravidelně. Kromě toho koordinuje a poskytuje pomoc při mimořádných událostech, jako jsou uprchlická krize, pandemie, povodně a další pohromy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky ADRAběh, ADRA, dobrovolnictví, Tamarka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ADRAběh pro Tamarku: Běžte pro dobrou věc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.