Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Výstava Hobby přilákala přes 38 tisíc lidí. Poprvé ji doprovázel veletrh českých potravin

Letošní 30. ročník budějovické výstavy Hobby určené pro kutily, chovatele a zahrádkáře navštívilo od 11. do 14. května přes 38 tisíc lidí. Akce na budějovickém výstavišti byla letos poprvé o den kratší a nově nabídla karavany či doplňky pro kempování. Novinkou byl také první ročník potravinářského veletrhu Czech Food Expo.

Akce byla podle vedení výstaviště i přes nepřízeň počasí úspěšná. Na Hobby přišlo 38 189 návštěvníků, což bylo zhruba o dva tisíce více než loni. Výstava byla navíc proti předchozím ročníkům o den kratší. Letošní novinkou byly karavany, doplňky pro camping, dřevostavby nebo výstava vozů rallye. Spolu s Hobby se konal také první ročník potravinářského veletrh Czech Foog Expo, kde se představili prodejci s českými potravinami, minipivovary, lihovary a vinařství. Vyhlašoval se také vítěz soutěže Chutná hezky. Jihočesky. 

„Chtěli jsme reagovat na stále větší zájem společnosti o české potraviny. Právě Czech Food Expo si nenechali ujít návštěvníci, kteří přišli cíleně kvůli českým potravinám. Měli možnost si vše ochutnat a prodejci měli dostatek prostoru se všem věnovat. Jsme rádi, že byl o veletrh mezi návštěvníky i vystavovateli zájem a že skvěle doplnil výstavu Hobby a obě výstavy byly, i přes nepřízeň počasí, velmi úspěšné. Lidé si pochvalovali i nová témata, která jsme na HOBBY zařadili,“ uvedl ředitel českobudějovického výstaviště Mojmír Severin.

S novým veletrhem byli spokojení i samotní prodejci. „My jsme velmi spokojeni. Lidé ochutnávali a ihned nakupovali. Takový zájem jsme nečekali. Co je skvělé, že jsme se propojili s dalšími výrobci a vystavovateli a jsme domluveni na spolupráci. V našem případě půjde o nové druhy medů a marmelád," zhodnotil potravinářský veletrh Petr Šavel z obchodu Naše farma.

Největší akcí, kterou budějovické výstaviště pořádá, je agrosalon Země živitelka. Ta se tradičně koná na konci srpna. Ještě v květnu výstaviště připravuje Slavnostni piva. Podle tiskové mluvčí Michaely Čeňková bude mít akce letos nový koncept.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Výstaviště České Budějovice

Štítky ČR, zemědělství, potraviny, hobby, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava Hobby přilákala přes 38 tisíc lidí. Poprvé ji doprovázel veletrh českých potravin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.