Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Letní bazény v Jihočeském kraji v příštích dnech zahájí provoz, návštěvníci si většinou připlatí

Letní bazény na jihu Čech v příštích dnech zahájí provoz. Návštěvníci většinou zaplatí za vstupné více než v minulých letech. Zdražení odráží především inflaci a zvýšení cen energií.

České Budějovice

Letní bazén českobudějovického plaveckého stadionu připravuje zahájení sezony na neděli. Celodenní vstupné bude stát 130 korun proti loňským 100 Kč. "Ke změně ceníku jsme přistoupili s ohledem na zdražení energií," uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Maroš (ODS). Dodal, že bude upraveno brouzdaliště pro děti, kde bude od prázdnin nová skluzavka.

Tábor

V Táboře lidé zaplatí za celodenní vstup 100 Kč, což je o 20 Kč více než loni. "Je to reakce na inflaci a samozřejmě i s ní související rostoucí náklady na mzdy pro pracovníky Tělovýchovného zařízení města Tábor," uvedl mluvčí táborské radnice Luboš Dvořák. Město plánuje zahájení provozu na 1. červen.

Strakonice

Ve stejný den chtějí otevřít i letní padesátimetrový bazén ve Strakonicích. Dětské bazény město rekonstruuje a veřejnost je bude moci využívat později. "Návštěvníkům bude stále k dispozici minigolf, skákací vzduchová bublina, písková pláž, beach volejbal, knihovna na cestách. V prázdninových měsících budou již čtvrtým rokem otevřené oblíbené plavecké příměstské tábory," uvedla vedoucí plaveckého stadionu Petra Šímová. Vstupné se zdraží o 10 korun. Loni se pohybovalo v rozmezí od 40 do 90 Kč s ohledem na rozdělení do různých časových pásem a věkových kategorií.

Jindřichův Hradec

V Jindřichově Hradci začnou sezonu 4. června, kdy radnice chce ustanovit rekord v počtu lidí v plážovém oblečení na jednom místě, a to právě ve venkovním aquaparku. "V červnu nejde o denní provoz, nýbrž o provoz dle počasí. Denní režim, kdy je zavřeno pouze v případě nepříznivého počasí, bude zahájen od 26. června," uvedla mluvčí jindřichohradecké radnice Eliška Čermáková. Ceny zůstanou stejné jako v minulé sezoně, kdy dospělí za celodenní vstupné zaplatí 100 korun.

Písek

V minulém týdnu zahájili provoz na přírodní venkovní plovárně v Písku U Václava. "Celodenní vstupné pro dospělého bude nově stát 90 korun místo 60," řekla mluvčí písecké radnice Petra Měšťanová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Sportovní zařízení města České Budějovice

Štítky ČR, rekreace, správa, Jihočeský, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní bazény v Jihočeském kraji v příštích dnech zahájí provoz, návštěvníci si většinou připlatí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.