Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pro část kraje platí kvůli suchu výstraha před požáry

Kvůli velkému suchu a slunečnému počasí, které čeká Česko v následujících dnech, hrozí podle meteorologů v některých částech země vznik požárů. Výstraha nyní platí i pro severozápadní část Jihočeského kraje. Lidé by neměli rozdělávat oheň v přírodě, vypalovat trávu nebo odhazovat cigaretové nedopalky na zem.

Výstrahu vydali meteorologové kvůli velkému suchu a očekávanému převážně slunečnému počasí s vyššími teplotami. Platí až do odvolání pro velkou část republiky, po rozšíření se týká také některých částí Jihočeského kraje. Konkrétně se jedná o Tábor, Soběslav, Týn nad Vltavou, Milevsko, Písek, Blatnou a Strakonice. 

Lidé by podle meteorologů neměli rozdělávat oheň ve volné přírodě, neměli by vypalovat trávu nebo odhazovat cigaretové nedopalky na zem. Nedoporučuje se ani užívání přenosných vařičů. „Doporučujeme řídit se místními vyhláškami a zákazy, které k suchu a nebezpečí požárů mohou být vydány. Dbejte také na úsporné hospodaření s vodou,“ dodali meteorologové.

O víkendu má být jasno až polojasno. Teploty se v sobotu i v neděli budou pohybovat kolem 22 až 24 stupňů. Teplé a slunečné počasí má vydržet i v následujících dnech. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky počasí, meteorologové, výstraha, požár, sucho

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro část kraje platí kvůli suchu výstraha před požáry  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.